Bu belge halka ihanet belgesidir

Bu belge halka ihanet belgesidir

Bülent Arınç Abant Platformunda yaptığı konuşmada olay gelge hakkında kısa ama çok net konuştu. Belgeye imza atanları ihanetle suçladı.

AK Parti Manisa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Abant Platformu'nda bir konuşma yaptı. Arınç yaptığı konuşmada AK Parti'yi bitirme belgesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.


İşte Arınç'ın konuşmasından satır başları...


BİR CÜMLE İÇİN 5 YIL HAPİS CEZASI ALDIM

-Herşey söylendi ve çok güzel şeyler duyduk. Türkiye daha çok demokrasiyi özgürlüğü istiyor. Sorunlarının çözülmüş olmasını istiyor. Bu onun tabii bir hak olarak görüyor. Bugün halkımız bunun tabi bir hak olduğuna inanmış durumda. Türkiye'yi geriye döndürmek isteyen Türkiye'de sivil iradenin önüne engeller çıkartmak isteyenlere de prim vermiyoruz. Burada insanlar var Türkiye'yi işaret ediyorlar. Bizim meclis logomuz var aşağıda 12 yıldız var AB'yi temsil ediyor. Güzel şeyler düşünelecek ve yapılacak. Halk meclisine güveniyor ona işaret ediyor TBMM'ye milletin iradesini koymak istiyor.



- Ben hemen hemen 35 yıldır siyasetin içindeyim. Son yıllarda parlamentoya geldim. 1985 İzmir'de bir konuşma yapmışım. 1,5 saatlik yaptığım konuşmada 1 cümle yüzünden mahkemeye verildim. Bundan dolayı beni o bir cümle ile yargıladılar ve çok süratle ikinci celsede 5 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verildi. 1985'te başlayan 1986'nın ortasında biten bir dava. Ben 20 yıllık bir süreç yaşadım. Benim mahkum edilmeme sebep olan 163. maddeyi kaldırdık. O günlerdeki tartışmaları hatırlıyorum olmaz Türkiye birbirine girer şeriat gelir diye çok konuşuldu. Ancak kalktı herhangi bir problem olmadı. Bunun yerine aynı maddenin muadili olarak terörle mücadele maddesi geldi 312. Onunla ilgili uzun süreç yaşadık. Yargıda davalar açılmaya başladı. Bu da işe yaramadı 301 çıktı karşımıza. En son geçen yıl onu da değiştirdik. Şimdi hepsini topluyorum 163. Madde'den yargılandığım cümleyi bugün söylesem yargılanmayacağım.

- Geçende birtoplantıya katıldım ve oluşumu sevinçle müşahade ettim. Sayın Rektörlerimizin artık kendi asli görevlerine süratle dönmelerinden mutluluk duydum. 30'a yakın rektörlerin konuşmaları düşünceleri bilim ve teknoloji araştırma konusunda söyledikleri ve heyecanları beni çok memnun etti. Bilim ve teknolojiyi konuşan bir rektör gelmiş. Üniversiteler oradaki rakamlardan aklımda kalanları söylüyorum. Üniversitelerin hergün sayıları artıyor.

-Savcı ve hakim önüne gelen onların tabiriyle fikir suçlarıyla veya farklı suçlarla her sanığı beraat ettirebilirler. Ama tam tersi olurlar inanın kürsüde konuşmak her zaman suç olabilir. Öylesine cesur hakimlerimiz vardır ve var olacak ki ülke zarar görmeyebilir. Dördüncü önemli kurum o da medyadır. Türkiye'de demokrasi perspektifine olumlu katkıları olabilir olumsuz katkıları da olabilir.

BU HALKA İHANETTEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR

-Biz birisinin ofisinde bulunan ve siyasi partileri hedef alan ve yazanları söylüyorum ve bunların iktidarını ortadan kaldırmak için ne yapabiliriz gibi şeyler var. Oradaki partinin ismini değiştirin bütün partilerin ismini koyun bunu halkın işine karşı Anayasa'ya karşı büyük bir ihanetten başka birşey değildir.

-Ben geçmişi yaşadım artık küçük sevinçleri bile önemsiyorum. Birilerinin yüksek sesle öksürmesi bile rejim sorunu haline gelirdi. Artık bu ayıpları yaşamasaydık keşke. Marjinal düşünmeye sahip herkes olabilir. Herkese bir kalem verseniz kimbilir neler yazar. Ancak görev verilmiş insanların bu tür düşüncelere saihp olmamalarını çok önemli görürdük. Herkes sabah kalktığında hasan mutlucanın türküsü var mı diye radyo açma ihtiyacı duymuyor.

-Eğer bu belge gerçekse... O zaman Bülent Arınç doğru söylemiş dersiniz. Ben çok mutluyum ve ümitliyim ülkemin geleceği için. Bütün üstadlarımızı dinleyeceğiz. Ümitli olmamız için pek çok sebep var. İşte o çok sevinçli olmamızı ümiti olmamızı gerektiren en güzel olayı burada yaşadık. Devletin valileri var. Bütün fikir sahipleri valierimizi kutluyorum.

Etiketler :