Bu belirtiler sizde de varsa...

Bu belirtiler sizde de varsa...

Bu belirtileri bulunan kişiler ihmal etmeden iç hastalıkları uzmanına muayene olmalı.

Burç FM'de Cengiz Tan'ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programına konuk olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Servisi Klinik Şefi Doç. Dr. Mesut Başak günümüzde kanserin en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Kanseri anormal hücrelerin kontrolsüz çoğalması ve yayılması olarak tanımlayan Doç. Dr. Mesut Başak 'tedavi edilmediği takdirde, bu hastalık öldürücüdür' dedi.

BU BELİRTİLERE DİKKAT!

Kilo kaybı, yorgunluk, halsizlik

Gece terlemeleri

Dışkılama ve idrar alışkanlıklarında değişiklikler

Uzun süredir iyileşmeyen yaralar

Beklenmeyen kanama ve akıntılar

Meme ve başka organlarda ele gelen şişlikler

Yutma güçlüğü, hazımsızlık

Siğil ve benlerde değişiklik

Geçmeyen öksürük ve ses kısıklığı

Denge ve görme bozukluğu

Erken teşhiş ve tedavinin hayat kurtardığını anlatan Doç.Dr. Mesut Başak ''yukarıdaki bulgular her zaman kanser demek değildir, bu belirtileri bulunan kişiler ihmal etmeden iç hastalıkları uzmanına muayene olmalı'' dedi. Kanser sebeplerinden biri de fast- food ve hazır gıda tüketiminin artması olduğuna dikkat çeken Doç.Dr. Başak, kanserden kaçınmak için,dengeli beslenmenin şart olduğunu ifade etti.

Sigara ve alkol kullanımından dolayı oluşan kanserler bulunduğunu söyleyen Doç.Dr. Mesut Başak ''bu maddeler tamamen bırakılırsa kanser olma riski azalır'' dedi.

Doç.Dr. Mesut Başak ''Check-up yaptırmak kanser'i erken teşhis etmek için son derece önemli. Bu yüzden '40 yaş öncesi her insan iki yılda bir, 40 yaş sonrası ve ailesinde kanser olanlar ise her yıl check-up yaptırmalı'' dedi.

PROGRAMIN TAMAMINI burcfm.com.tr internet adresinden DİNLEYEBİLİRSİNİZ.

Etiketler :