Bu bir geri adımdır

Bu bir geri adımdır

Önder Genel Başkanı Hüseyin Korkut, dün YÖK Genel Kurulu’nun üniversiteye girişte kullanılacak katsayı oranlarıyla ilgili aldığı karar üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Hüseyin Korkut açıklamada şunları söyledi:

 

“Yükseköğretim Kurulu yeni kat sayı oranlarını "alan dışı" tercihler için  0,12 ve "alan içi" tercihleri içinse 0,15 olarak açıkladı. Bu katsayı oranlarına göre, alan içi ve alan dışında uygulanacak bu 0,03'lük fark ağırlıklı orta öğretim başarı puanı (AOBP) düşük öğrencide üç puan, yüksek olan öğrencide ise 15 puan etkileyecek.

 

Yıllardır devam eden katsayı tartışmasının yüz binlerce öğrenciyi mağdur ettiğini sürekli dile getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Meslek liseli öğrencilere karşı uygulanan bu haksız ve yanlış uygulamayı kabul etmiyoruz ve eğitimde eşitlik istiyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği mutlaka sağlanmalı ve katsayı farkı tamamen ortadan kaldırılmalıdır. Bütün öğrenciler, eşit kulvarda sınava girmelidir.

 

YÖK’ün yaptığı bu son düzenleme eşit imkânlar sağlamadığı gibi aksine fırsat eşitliğini bozmaktadır. Bunun adı bir geri adımdır. Biz bu katsayı oranlarını kabul etmiyoruz ve öğrencilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için yasal yollar dâhil her türlü yola başvuracağız. Yeni durumda meslek liseli öğrencilerimizin Türkiye’nin iyi üniversitelerine girmesi iyice zorlaşmıştır. Daha önce açıklanan katsayı oranları meslek liseli öğrencilerin iyi okullara girebilmesi için az da olsa bir umut ışığı olmuştu. Ama yeni durumda neredeyse eski duruma dönülmüş oldu. YÖK’ü kanunun kendine verdiği yetkileri uygulamaya çağırıyor ve eğitim sistemi üzerinde oynanmak istenen oyunlara karşı daha dik durmaya davet ediyoruz.Öğrenci ve velilerimiz ise müsterih olsunlar, bu sorun er ya da geç sorun olmaktan çıkacaktır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :