Bu da 'aşk cihadı'

Bu da 'aşk cihadı'

Radikal İslamcı grupların yakışıklı erkekleri kullanarak genç kızları evlenme vaadiyle din değiştirip İslamiyet'e geçmek üzere kandırıldıkları öne sürüldü.

Hindistan'da İslami köktenciler, yakışıklı genç erkekleri kullanarak evlilik vaadi karşılığında genç kızları din değiştirmeye ikna etmekle suçlanıyor.

Normalde kendileri aralarında da hassas din değiştirme mevzuları nedeniyle çatışan Hristiyan ve Hindu gruplar, Müslümanlar tarafından yürütüldüğü iddia edilen bu kampanyaya karşı aynı safta yer alıyor.

Hindistan'ın güneyinde kurulan bir yardım hattının kızlarının Müslüman erkekler tarafından İslamiyet'e geçmeleri için kandırılmakta olduğundan korkan ailelerden bin 500'den fazla telefon aldığı iddia ediliyor.

Kerala'daki yüksek mahkeme İçişleri Bakanlığı yetkililerinin ve polisin olayı soruşturmasına karar verdi.

Şimdiye kadar, 'aşk cihadı' adı verilen faaliyetin arkasında kimlerin olduğu konusunda pek bilgi edinilemedi, fakat söz konusu grubun Hindistan Halk Cephesi adlı İslami köktenci bir hareketle ve onun öğrenci kolu olan Kampüs Cephesi'yle bağlantılı olduğu öne sürülüyor. Ancak gruplar bu iddiaları reddediyor.

Grupun sözcüsü Nasreddin Elamaram, "Din değiştirme bir suç değildir; Hindu dininde ve Hristiyanlıkta da bu oluyor... Kimse çıkıp bütün aşk ilişkilerinin radikal amaçlar uğruna yapılan din değiştirmeye zorlama eylemleri olduğu genellemesini yapamaz" diye konuştu.

Olay, iki genç Müslüman erkeğin iki yüksek lisans öğrencisi Hintli kızı evlilik vaadiyle İslam dinine geçirmeye çalıştıklarının ortaya çıkması üzerine patlak verdi. İki genç, kadınların mahkemeye başvurarak 'tuzağa düşürüldüklerini' ve din değiştirmeye zorlandıklarını söylemelerinin ardından tutuklandı.

Kızlardan biri erkeklerden Pathanamthitta'daki kolejde öğrenci olanın, kendisini ve arkadaşını Malappuram'daki bir 'din değiştirme merkezine' götürdüğünü ve kendilerine burada radikal İslameğitim verildiğini anlattı.

Ülkedeki üst düzey Hristiyan din adamları şimdi 'bu tehdide' karşı kendi kampanyalarını devreye soktuklarını söylüyorlar.

GAZETEPORT


Etiketler :