"Bu dünya böyle devam edemez"

"Bu dünya böyle devam edemez"

Erbakan, dünyada her geçen gün savaşlar ve işgaller nedeniyle daha fazla insanın öldüğünü, dul ve yetim kaldığını belirterek, "Bu dünya böyle devam edemez" dedi

İHH tarafından 4. gerçekleştirilen ve çeşitli ülkelerden getirilerek ülkemizde buluşturulan yetimlerin konutunda ziyaret ettiği Erbakan, yaptığı konuşmada dünyanın içerisinde bulunduğu duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Savaş, işgal ve terör saldırıları nedeniyle dünya üzerinde hak ve adaletin daha fazla gasp edildiğini ve kadınların dul, çocukların yetim bırakıldığını belirten Erbakan, "Bu dünya böyle devam edemez. Rakamlara baktığınız zaman dünyada savaşlar nedeniyle, saldırılar ve işgaller nedeniyle her yıl daha fazla insan ölüyor, daha fazla çocuk yetim kalıyor, daha fazla kadın dul kalıyor, yoksul ve muhtaç hale geliyor, evsiz, yurtsuz kalıyor. Bu dünyaya yeni bir Birleşmiş Milletler ve yeni uluslar arası kuruluşlar lazım ve kurulmalı. Milli Görüş'ün Yeni Bir Dünya projesi içerisinde kurulmasını düşündüğü uluslar arası kuruluşlar arasında kadın, aile ve çocuklarla ilgili büyük organizasyonlar gerçekleştirecek, onları koruyacak, himaye edecek, geliştirecek, bütün dünyayı kuşatacak kuruluşlar da bulunacaktır.

Bu kuruluşlar; bütün dünya çapında kadın, aile ve çocukların bütün haklarını koruyacak, onların zulüm görmesini, öldürülmesini, aç kalmasını engelleyecektir. Öbür taraftan bütün ailenin korunması için gerekli tedbirler alınacaktır, ailelerin parçalanması önlenecektir. Bu organizasyonun içerisinde en önemli yeri ise çocuklar tutmaktadır ve yeterli beslenmeleri başta olmak üzere, sağlık ve eğitimleri için de her türlü tedbirler alınmaktadır. Bu organizasyon bütün ülkelerde en yüksek seviyedeki kurullar halinde teşekkül ettirilecekler. Yani Milli Güvenlik Kurulu nasıl ülkenin güvenliğini koruyorsa Kadın, Aile ve Çocuk Kurulu da tüm yetkilerle mücehhez olarak kadınların, çocukların haklarının korunması için, yani bütün ailenin muhafazası için bütün yetkilerle donatılacaktır. Bu teşkilatın yalnızca bizim ülkemizde değil bütün ülkelerde kurulması öngörülmüştür" diye konuştu.

"Bizim ecdadımız böyle değildi"
Dünya üzerinde milyonlarca çocuğun ailelerinden ve yaşama imkânlarından bir şekilde mahrum bırakıldığını belirten Milli Görüş Lideri Erbakan, bir tek zenginin mal varlığının yarısının bile bu çocukların her türlü ihtiyaçlarını sağlayacak kadar adaletsiz bir dünyada bulunduğumuzu söyledi. Irkçı emperyalizmin hüküm sürdüğü insafsız bir dünyada bulunduğumuzu hatırlatan Erbakan, "Öylesine dengesiz bir dünyadayız ki; bir sömürü düzeni kurulmuş, bu dünyadaki bütün insanları sömürüyor. Hatta Darfur'da ki yetim çocukları bile sömürüyor. Irkçı emperyalizm bu dengesizliği kurduğu gibi her geçen gün aradaki farkı artırma gayreti içerisindedir. İnsanlar aldıkları bir ekmek için dahi ırkçı emperyalizme para ödüyorlar. Irkçı emperyalizmin kurduğu insafsız bir dünyadayız. Bizim ecdadımız böyle değildi. Ecdadımız 1100 yıl yeryüzünde adil bir nizam kurmuştur. Çocuklara ve kadınlara, aileye sahip çıkıyordu, yeryüzü nimetlerinin insanlar arasında adilce paylaşılmasını sağlıyordu ve yeryüzündeki saadet dünyasının muhafızı idi. Böylece insanlar saadet içerisinde yaşıyorlardı. Fakat 1683'ten sonra maddi güç Müslümanların elinden çıkınca dünya adım adım bugün içerisinde bulunduğumuz bu durumlara sürüklendi. Yani bir ezen ve ezilenler dünyası oluşturuldu. Daha fazla geç kalınmadan bu dünyaya bir adil düzen lazımdır" şeklinde konuştu.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde ve ülkelerindeki yetimlerin buluşturulması ve onlara sahip çıkılmasının sağlanması için dünya kamuoyunun gündemine taşıdığı için İHH'yı tebrik eden Erbakan, kendisini ziyaret ettikleri için de ayrıca teşekkür etti. Bütün dünyadaki yetimlerin büyük güçlükler içerisinde bulunduğunu kaydeden Erbakan, çocuklar tarafından kendisine verilen hediyeleri evinin en müstesna köşesinde muhafaza edeceğini bildirdi. Bu yetimlerin her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi ve eğitimlerinin yanı sıra şuurlu birer Müslüman olarak yetişmeleri gerektiğini dile getiren Erbakan, "Sizin bu yavrulara bakarken; giyimleri, beslenmeleri ve eğitimlerini sağlamanızın yanı sıra bu çocuklarımızın iyi birer Müslüman olarak yetişmeleri hususunda çok büyük bir mükellefiyetiniz var. Bu yavruları teslim alıyorsunuz, bunları şuurlu birer Müslüman olarak yetiştirmelisiniz ki; hem dünya da hem de ahrette saadet bulsunlar. Bu nedenle çalışma programlarınızı buna göre düzenlemelisiniz" diye konuştu.

Dünyaya yeni bir nizam lazım
Türki'ye getirilen yetim çocukların ve dünya üzerindeki sayılarının, bu dünyanın adil bir nizama ne kadar çok ihtiyacı olduğunu bildiren Prof. Dr. Necmettin Erbakan, "Sizin burada bulunmanız ve sizlerin varlığı bu dünyaya bir adil nizamın ne kadar gerekli olduğunu bütün dünyaya gösteriyorsunuz. Biz de bunu temin etmek için gayret ediyoruz. Fakat bunun gerçekleşebilmesi için bütün dünyanın bir organizasyon içerisinde, yeni bir dünyanın kurulması organizasyonu içerisinde olmalıdır. Konu bu kadar mühimdir. Dinimizce de yetimlerin korunması için son derece büyük önem verilmiştir. Bu bir Müslüman'ın en insani ve en önemli vazifelerinden birisidir. Yapacağı en sevaplı işlerden birisidir" dedi.


Kaynak: Milli Gazete

Etiketler :