Bu filmin sonu mutlu bitecek

Bu filmin sonu mutlu bitecek

Zaferin Mimarı Basketbol Milli Takımımız’ın Antrenörü Tanjeviç'ten Bayram mesajı var:

Zaferin mimarı Tanjeviç, bayram mesajlarını starspor aracılığı ile verdi

Basketbol Milli Takımımız’ın Antrenörü, “Yunan maçı bizim için kritikti. Kazanarak grup birincisi olduk. Kaybetseydik, çeyrek finalde ABD ile oynayacaktık” diye konuştu

Sırbistan’ın İspanyollar’ı yeneceğini bildiğini ifade eden Tanjevic “Keşke İspanyollar kazansaydı. İşimiz kolay olurdu. Sırp-lar’ın tarzı bize çok benziyor. Fiziksel olarak iyiler” dedi

Dünya Basketbol Şampiyonası’nda tarih yazan A Milli Takım’ın mimarı Bogdan Tanjevic, Ramazan Bayramı’nın ilk günü star’ı konuk edip çarpıcı açıklamalar yaptı. Sırp çalıştırıcı, ‘Tüm Türkiye, takım ve federasyon tutkuyla şampiyonluğu istiyor. Ben bu filmin sonunun iyi biteceğini söylüyorum” dedi.

ÖNEMLİ OLAN 28 AĞUSTOS’TU

Şampiyona öncesi hazırlık dönemindeki yenilgiler sonrası yapılan eleştirilerle ilgili konuşan Tanjevic, “15 Ağustos’ta hazır olmak bir şey ifade etmez. 28 Ağustos’ta bir şeyler yapmak lazım. O dönem hala fiziksel ve kondisyon antrenmanları yapıyorduk. O maçlarda şampiyona için gücümüzü hazırladık” diye konuştu.

BİRİNCİ OLMAMIZ ÖNEMLİYDİ

Yunanistan maçının Milli Takım için çok kritik olduğunun altını çizen Sırp çalıştırıcı şöyle devam etti: “Onları yenmeyi çok istiyorduk. Birinci olmamız önemliydi. O zaman diğer grubun dördüncüsü ile oynayacaktık. İkinci olsak çeyrek finalde ABD’nin karşısına çıkacaktık. Ama Yunan’ı yenip hedefimize ulaştık.”

25-30 SAYI FARK SÜRPRİZ OLDU

“Slovenya’yı yeneceğimizi biliyordum. Ama 25-30 sayı farkı düşünmedim. Çok iyi basketbol oynuyorlar. Kadrolarında NBA oyuncuları da var. Ama biz ekstra oynayıp kazandık. Sırplar’ın da İspanyollar’ı yeneceğini düşünüyordum. Doğrusu yarı finalde Sırbistan yerine, İspanya’yı tercih ederdim...”

70 GÜNDÜR HAZIRLANIYORLAR

“Çünkü Sırplar 70 gündür hazırlanıyor. Biz ise 50 gündür. İspanya ise çok kısa süre hazırlandı, işimiz daha kolay olurdu. Sırplar fiziksel olarak iyi durumda, bizim gibi oynuyorlar. Tarzları bize çok benziyor. Zaten ABD, Sırbistan ve biz turnuvanın en iyi üç takımıyız. Sırplar’a karşı normal oyunumuzu oynayacağız. Ekibime güveniyorum.

Çin maçından büyük keyif aldım

“Çin ile oynadığımız maçtan ben de bir taraftar gibi keyif aldım. Çok iyi müdafaa yaptık, sonra fast-breaklerle sayı bulduk, fantastik oynadık. 4 tecrübeli oyuncumuzu dinlendirdik, 8 tane genç oyuncumuz o gün mükemmel bir oyun çıkardılar. Büyük bir zevk aldım.”

Bayram sevinci yaşatmaya devam

Tanjevic, “Bizim, Fransa ve Slovenya maçlarımız, Futbol Milli Takımı’nın Kazakistan ve Belçika karşılaşmaları ile Türk halkına 5 gündür bayram yaşatıyoruz. Türk halkının bayramını buradan kutlarken onlara 2 gün daha bayram sevinci yaşatmak için çaba harcayacağımızı söylemek istiyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :