Bu fırsat ilelebet önümüzde durmaz

Bu fırsat ilelebet önümüzde durmaz

19. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi İstanbul’da başladı.

Bu yıl 19.su düzenlenen Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi dün İstanbul Kaya Ramada Otel'de başladı. 41 ülkeden 153'ü aşkın katılımcının iştirakiyle yapılan kongreye Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Sudan Eski Cumhurbaşkanı A. Rahman Swar Zeheb, Malezya İslam Partisi Genel Başkanı Abdulhagi Awang, İranlı Ayetullah Muhammed Ali Taeshkıri, IGMG Genel Başkanı Yavuz Çelik Karahan, Mısır İhvan-ı Müslimin Meclis Grup Başkanı Saad Ketatini, D-8 Direktörü Kia Tabatabi, Filistin Hamas Temsilcisi Muhammed Nezzal'ın yanı sıra çok sayıda üst düzey davetli katıldı.

 Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan ESAM Genel Başkanı M. Recai Kutan, toplantının İslam ve insanlık alemine hayırlı olmasını diledi. İslam aleminin insanlık dışı katliamlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Kutan, "Savaş alanı Fas'tan Endonezya'ya kadar uzanıyor. Irkçı emperyalizmin yönettiği dünya düzeni insanlığı sıkıntılarla baş başa bıraktı" ifadelerini kullandı. Kapitalist bloğun en fazla endişe duyduğu hususun Müslümanların cihad şuuru ve ahlaki değerlere bağlılıkları olduğunun altını çizen Kutan, "Batı yeryüzüne çatışmadan başka bir şey getirmedi. Buna hep birlikte şahidiz. Küresel ekonomik kriz, emperyalistlerin işgal edemediği ülkelerin ekonomileri yönetmeleri için bir bahanedir" dedi.

Müslümanlar sessiz kalamaz

Batı medeniyetinin var olan sorunları derinleştirdiğini vurgulayan Kutan, "Hem küresel ölçekte hem ülkelerde bireyler yalnızlaştırıldı. Aile çözüldü. Toplumsal dayanışma yok oldu. İnsan soyunun devamı tehlikeye düştü" şeklinde konuştu. "Müslümanlar bunlara daha ne kadar sessiz kalabilir" diye soran Kutan, "Eğer ayağa kalkıp şahlanmaz, haykırmazsan bir gün bu düzen gelir seni de vurur. Mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler diz çökmez." İfadelerini kullandı.

İnsanlık İslam'a muhtaç

Bütün dünya halklarını yeni bir dünya arayışa çağırdıklarını ifade eden Kutan şöyle konuştu: "Bunun böyle gidemeyeceği belli oldu. Biz Müslümanlar barışın hakim olduğu bir dünya istiyoruz. İnsanlık her zamankinden çok İslam'ın şefkatine muhtaçtır. Bu zulüm düzeni karşısında gün inananların birleşme günüdür. Fesada karşı inananlar birleşmeli zalimlere karşı birlikte hareket etmelidirler. Kendi medeniyetimizi yeniden inşa etme günüdür."

Erbakan: D-8'lerden 15 gün sonra ABD'den kripto geldi

Mİllİ Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan 54. TC Hükümeti Başbakanı iken D-8 Çalışmalarına başladığını hatırlatarak 15 Ekim 1996 günü Çırağan Sarayı'nda toplantı yapıldığını söyledi. 30 Ekim'de ABD Dışişleri Bakanı'nın ABD Ankara Büyükelçiliği'ne bir Kripto gönderdiğini vurguladı. Söz konusu kriptoda Erbakan hükümetinin Türkiye dış politikasını batıdan ayırıp İslam dünyasına yönlendirmesinden derin endişe duyduklarının yazılı olduğunu aktaran Erbakan, "Kriptoda, bu yapılanın ABD menfaatlerimize aykırı, düşmanca bir davranış olduğu, DYP'nin koalisyon ortağı olması ABD'lilerce gereksiz göründüğü yazıyordu. Görüyorsunuz ki ABD İslam dünyasının birleşmesini, hakkı önceleyen bir düzenin kurulmasını istemiyor. Bunun için de tüm gücüyle çalışıyor" dedi.

Minare kapı yapmalıyız

"İslam birliğini kurmak yetmez. O birliği Siyonizm'e karşı muhafaza etmek de büyük bir görevdir" ifadelerini kullanan Erbakan, "İslam dünyasının hali hazır durumu oldukça dağınıktır. Birçoğunun iç meselesi vardır. Birçoğunun yöneticisi işbirlikçidir" şeklinde konuştu.

Uluslararası güçlerin medya marifetiyle insanları kandırdığını söyleyen Erbakan, "Bütün dünyada Siyonizm'in kurduğu zulüm dünyasının mahkumları vaziyetteyiz. Siyonizm, ifsat propagandaları ile bütün insanlık ifsat ediliyor. İslam dünyası da bunun etkisi altında" şeklinde konuştu. "Bunlara karşı ne yapacağımızın açık bir şekilde oluşturmalı, inanmalı ve minare kapı yapmalıyız" ifadelerini kullanan Milli Görüş Lideri Erbakan, "Her toplantıya aynı şekilde başlıyoruz. Artık mesafe almak zorundayız. Liderler toplantısında planlı çalışa dönemine geçtik. Yeni bir dünyanın projesini hazırlamak, programı yapmak, koordineli bir şekilde adım adım gerçekleştirmek zorundayız" dedi.

“Ya zulüm göreceğiz ya da Milli Görüş'le Saadet dünyasına kavuşacağız"

"Ya zulüm göreceğiz ya da Milli Görüş'le Saadet dünyasına kavuşacağız" şeklinde konuşan Erbakan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yaptığımız bu toplantı Saadet dünyasına kavuşmak için yapılan bir organizasyondur. Kuvveti üstün tutan görüş yerine hakkı üstün tutan görüşü egemen kılma toplantısıdır. Doğrunun hak anlayışıyla yanlışın hak anlayışı farklıdır. Yanlış hak anlayışları insanlığı felakete sürükler. "Irkçı emperyalizmin 5 bin 760 yıllık bir tarihi olduğunu belirten Milli Görüş Lideri Erbakan, Kabala'ya göre Siyonizm'in amentüsünü şöyle açıkladı: "İsrail ırkların en üstünüdür. Dünyanın efendisi olmak için Yahudileri Filistin'de toplayacak ardından devlet kuracak ve Mescid-i Aksa yerine Süleyman Mabedi inşa edeceksin. Böylece ebedi dünya hakimiyeti senin olacak." Erbakan, Siyonizm'in bunlar için dünyayı kan ve gözyaşına boğduğunu belirtti.

Kendi BM'mizi kurmalıyız

Konuşmasında "Kendi BM'mizi kurmalıyız" diyen Erbakan "Siyonizm'in kurduğu BM'de figüran olmak zulme hizmet etmektir. Böyle yeni bir dünya kurulmaz. İslam dünyası hâlâ Siyonizm'in bu çalışmalarına ciddi bir refleks göstermedi. 300'ler meclisiyle Siyonizm bütün dünyayı yönetmektedir. Siyonizm timsahının üst çenesi ABD, altı çenesi AB'dir. Kuyruğu İsrail gövdesi ise ne yazık ki işbirlikçi Müslüman yöneticiler, basın mensupları ve iş adamlarıdır. Biz işte böyle bir dünyada yaşıyoruz ve bunların kölesi durumunda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş: Menderes ve arkadaşlarını andı

Türkiye Kongrenin protokol konuşmaları kısmında söz alan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "27 Mayıs askeri darbesinin yıl dönümünde bu toplantıyı yapıyoruz. Bu toplantıda ayrıca uluslararası ve ulusal vesayetlerden nasıl kurtulacağız bunu açık şekilde ortaya koymalıyız. Adnan menderes ve arkadaşlarına rahmet, bir daha böyle bir felaketle hiçbir İslam ülkesinin karşılaşmamasını diliyorum ve TSK'nın da bundan sonra askeri vesayete karşı bir bildiri yayımlamasını zorunlu görüyorum" dedi. Bütün insanlığın yeni bir dünyanın kuruluşunu beklediğini ifade eden Kurtulmuş, "1990 sonrasında yeni bir küresel düzen kurulması çalışmaları başladı. Ama yeni bir düzen kurulamadı. 20 yıl geçmesine rağmen dünyayı yönettikleri sananlar ne iddia ettilerse tam tersi oldu" şeklinde konuştu.

Küresel güçlerin hızla silahlanma yarışına gittiklerini ifade eden Kurtulmuş ABD'nin 1,3 trilyon dolar saldırı bütçesi ortaya koyduğunun altını çizdi. Küresel güçlerin vatandaşlık hiyerarşisi kurduğunu söyleyen Kurtulmuş, "İnsanlar arasında ayrımcılık var. Firavun, Nemrut devrinde bile insanlar arasında bu kadar gelir dağlımı adaletsizliği, kaynak israfı yoktu. Aslında yeni bir düzen kurulamamıştır. Bu sebeple Müslüman dünyasının önünde tarihi fırsatlar durmaktadır" ifadelerini kullandı. Dünyada yaşanan krizlerin küresel etkileri olduğunu belirten Kurtulmuş, "Öyle görünüyor ki önümüzdeki dönem yeni krizlere gebe bir dönemdir. Bu bir iktisadi veya siyasal kriz değildir. Bir medeniyet krizidir. Dünyayı üç asırdır yöneten Batı, temel değerleri itibarıyla çökmektedir. Yeni bir paradigmayı insanların önüne koymak Müslüman dünyasının aydın ve siyasilerinin en temel görevlerinden biridir" dedi. Medeniyetlerin asıl gücünün "yumuşak güçleri" olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Sultan Fatih'in İstanbul'u fethetmeden önce Sur içindeki Hıristiyanların gönlünü fethetmişti. Bugün Batı dünyasının yumuşak gücü yıkılmaya başladı. 15 yıl önce New York cazibe merkezi iken bugün kimse bu değerlere itibar etmiyor, buradan barış çıkacağına ihtimal vermiyor" şeklinde konuştu.

Dünya sisteminin hem paradigmasıyla hem de kuruluşlarıyla iflas ettiğini belirten Kurtulmuş, "Bu dünyayı yönetenler bile bunun artık böyle gidemeyeceğini söylüyorlar. IMF, Dünya Bankası, NATO, neredeyse bütün kurumlar ya fonksiyonunu yitiriyor ya da yeni fonksiyon arıyorlar. Bu da bize adil bir dünyanın kurulabilmesi için mekanizme oluşturmaya fırsat sunuyor. İslam dünyası, bütün mağdurların sesi olacak bir mekanizmayı kurmak zorundadır" ifadelerini kullandı.

Bu fırsat ilelebet önümüzde durmaz

"İslam dünyasının önünde fırsat var ama bu fırsatlar bizim önümüzde sürekli olarak durmaz" diyen Saadet Lideri, İslam dünyasının acilen bu fırsatları kullanacak kararlılığı ortaya koyması gerektiğini vurguladı. "Biz tarihimizin her sayfasının hesabını vermeye hazırız ve tarihimizin her sayfasından şeref duyuyoruz" diyen Kurtulmuş "Eğer medeniyetlerin defterlerini açacaksak bütün medeniyetler kendi defterlerini milletlerin önüne açsınlar. Şarkın büyük komutanı Selahattin Eyyübi, Kudüs'ü fethedince bütün Kilise ve Havraları açmıştır. Ama yıllar sonra Filistin'e gelen İngiliz komutan Selahattin Eyyübi'nin mezarını tekmeleyip, "Haçlı Seferleri daha yeni başlıyor" demiştir. "Kim haktan, hukuktan, inanç özgürlüğünden yana bu çok açıktır" şeklinde konuştu.

İslam dünyasında siyasi irade zaafı var

Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta gerçekleştirdiği "One Minute" çıkışının yüreğine su serptiğini söyleyen Kurtulmuş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bunun devamı olarak diplomatik adım atılmasını beklerdik. Ama Türkiye temsilcisi UAK'da İsrail'e karşı çekimser kaldı. Ardından Türkiye devleti İsrail'in OECD üyeliğini veto etmeyerek üye olmasını sağladı. Marifet otel lobisinde "one minute" demek değildir BM, OECD salonlarında "one minute" demektir. Siyasi irade zaafı İslam dünyası olarak en büyük zaaflarımızdan birisidir. Zaaflarımızı giderip küresel bir alternatif üretmeyi çalışırsak medeniyet inşasında önemli bir yol alırız. " Bu yıl 19.su gerçekleştirilen Dünya Müslüman Toplulukları Kongresi bugün ve Cumartesi günü de devam edecek. Davetliler Cumartesi günü toplu halde AGD'nin İnönü Stadyumu'nda düzenleyeceği İstanbul'un Fethi kutlamalarına katılacak.

İslam dünyası kuşatmayı kırmalı

Kongrenin protokol konuşmaları safhasında söz alan Sudan Eski Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Seheb toplantıyı oldukça önemsediğini söyledi. İslam dünyasının yeniden ayağa kaldırılacağı reflekslerin ortaya konması gerektiğini söyleyen Seheb, "Bu toplantı da bunun öncüsü olacak" dedi. Mısır İhvan-ı Müslimin Meclis Grup Başkanı Saad Ketani, İslam dünyasının kültürel, ekonomik, askeri kuşatma altında olduğunu söyleyerek , "Bu durum acilen bir çözüme kavuşturulmalı" ifadelerini kullandı.  Pakistan Cemaat-i İslami Eski Genel Başkanı Gazi Hüseyin Ahmet ise "Müslümanların dünya siyasetindeki birliği diğer alanlara da sirayet edecektir. Bu toplantı bunun ayak seslerinden biridir" şeklinde konuştu. D-8 Direktörü Kia Tabatani de yaptığı konuşmada, İslam dünyasının maruz kaldığı kuşatmanın kaldırılmasının en önemli yapı taşlarından birinin D-8'ler olduğunu söyleyerek, "Küresel müdahaleler D-8'leri engelledi. Önüne taş konuldu. Yeniden etkin hale getirmeliyiz" dedi.

Etiketler :