Bu haber Altaylı'yı şoke edecek!

Bu haber Altaylı'yı şoke edecek!

Bu haber Fatih Altaylı'nın yüreğine indirecek ama biz verelim. Turgay Ciner, bizzat arayıp Yavuz Semerci'nin geri dönmesini istedi. Semerci'nin kararı mı?

Fatih Alaylı'nın "rakı" yazısını sansürlemesi üzerine Habertürk'ten istifa eden Yavuz Semerci, geri mi dönüyor? Gazeteciler.com'un aldığı habere göre Turgay Ciner, "geri dön" diye aradı ancak Yavuz Semerci henüz kesin kararını vermedi.

Bu haber Yavuz Semerci'yi Gazete Habertürk'ten kaçırtan Fatih Altaylı'nın yüreğine inecek ama biz öğrendiklerimizi aktaralım.

Hatırlayacaksınız.
Yavuz Semerci’nin bir makalesini sansürleyen Fatih Altaylı için “yazar değil, köle istiyor” demiş, Gyges Yüzüğü çobanının eline geçirdiği gücün zehrinde boğulup gidişini örnek göstermiştim.
“İşte paşam Fatih Altaylı” başlığı altında yayımlanan makalemin bir yerinde ise şöyle diyordum:
“Ey Turgay Ciner, bu mu senin özgürlük anlayışın?”

Turgay Ciner, özgürlük anlayışının “Fatih’e rağmen özgürlük” olduğunu gösterdi.

Semerci Gazete HT'ye döner ya da dönmez kişisel kararıdır ancak Turgay Ciner sadece köşelerin değil, gazetelerin de genel yayın yönetmenlerinin çiftliği olmadığını gösterdi.

Fatih'e gelince.
Bu "Sansür" ayıbını torunlarına kötü bir miras olarak bırakacaktır.

Adnan Berk Okan



Hatırlanacağı gibi Semerci, Fatih Altaylı'nın köşe yazıları ile vurduğu "Burgaz rakı" ile ilgili bir yazı yazmıştı. Altaylı, kendisine savaş ilanı olarak gördüğü bu yazıya sansür uygulamış ve Gazete Habertürk'de yayınlatmamıştı. Yavuz Semerci'de bunun üzerine istifa etmişti.

HEMEN TURGAY CİNER ARAMIŞ

Yavuz Semerci'yi istifanın hemen arkasından patronu Turgay Ciner aramış. O andan itibaren de "GERİ DÖN" isteğini dile getirmiş.

Medya sitelerinde Semerci'nin Gazete Habertürk'e geri döneceği haberleri çıktı ama işin aslı Semerci henüz bu konuda karar vermemiş. Televizyondaki programına devam edecek olan Semerci, gazetedeki yazıları konusunda ise hala kararsız.

SON KARARINI HAFTASONU VERECEK

Yavuz Semerci, Gazete Habertürk'e dönmesini isteyen patronu Ciner'den haftasonu kadar karar vermek için süre istemiş. Gazeteciler.com'un öğrendiğine göre Habertürk'e geri dönmeye müspet bakıyor... "Düşünmek için vakte ihtiyacı olan" Semerci'nin son kararı Gazete Habertürk'e dönüş şeklinde olursa şaşırmayın. Dediğimiz gibi dönmeye çok sıcak bakıyormuş.

Tabii onun dönüşü ile Gazete Habertürk'de ortalık daha da karışacak gibi. Özellikle de Fatih Altaylı için bu çok ağır bir darbe olacak.

 

 

 

 

gazeteciler.com

Etiketler :