Bu hafta havalar nasıl? - Haritalı

Bu hafta havalar nasıl? - Haritalı

Meteoroloji, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceğini bildirdi.

Yapılan değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı Kuzey, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı (Lodos), zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (30-40 km/s) olarak esecek. Rüzgarın, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-40 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (doğalgaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor. Bölgelere göre hava durumu ise şöyle olacak;

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah Kocaeli, Sakarya ve Bilecik, gece saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Kütahya çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı zamanla doğusu çok bulutlu geçecek. Rüzgar; Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-40 km/s) olarak esecek. Bölgenin doğusunda toz taşınımı beklenmektedir.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin doğusunda toz taşınımı beklenmektedir.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Van ve Hakkari) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-40 km/s) olarak esecek. Bölgenin güneyinde toz taşınımı beklenmektedir. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:

Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-40 km/s) olarak esecek. Bölge genelinde toz taşınımı beklenmektedir.(CİHAN)


İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ




İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :