Bu iller sıcaktan KAVRULACAK

Bu iller sıcaktan KAVRULACAK

Akdeniz üzerinden gelen sıcak hava dalgası hafta sonuna kadar etkili olacak. İşte gün gün il il hava durumu..

Akdeniz üzerinden gelen sıcak hava dalgası sıcaklığı ortalamaların 4 ila 6 derece üzerine çıkarıyor. Türkiye'nin tamamında hafta sonuna kadar etkili olacak yüksek sıcaklıklar nedeni ile öğle saatlerinde güneşe çıkmamaya dikkat edilmeli.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul güneşli, nem oranı arttı, sıcaklık sıcaklık 37 derece hissedilecek. Perşembe'den itibaren ise bulutlanma artıyor. Ankara'da sıcaklık cumaya kadar hergün artacak, bugün 34, yarın 36 derece.

İzmir rüzgarında zayıflamasıyla bugünlerde çok sıcak, artan nem oranı sıcaklığı gölgede 40 derece hissettiriyor. Bursa ve Adana 36 derece ve güneşli.

Marmara güneşli, bugün daha sıcak, sıcaklıkla birlikte nem oranı da arttı, Sakarya ve Balıkesir 37 dereceyi görecek. Perşembeden itibaren ise sıcaklık yine ortalama değerlere inerken, gökyüzüde bulutlanacak.

İç Anadolu üç gün çok sıcak, güneş çarpmalarına karşı öğle saatlerinde güneşe çıkılmamalı. En sıcak günler çarşamba ve perşembe olacak. Eskişehir'den Kayseire’ye kadar sıcaklık 35-36 dereceyi görecek.

Ege de haftayı çok sıcak geçiriyor. Nem oranı artarken, rüzgarın ise hafiflemesi hissedilen sıcaklığı kıyılarda 40 dereceye çıkaracak, Denizli ve Aydın’da da termometreler 40 dereceyi gösterecek.

Akdeniz güneşli, yarın rüzgarın lodosa dönmesi ile güney sahillerinde hava çok daha nemli ve bunaltıcı olacak. Hissedilen sıcaklık 45 dereceyi bulabilir. Güneşte fazla kalınmamalı. Bugün Gaziantep 37 derece, yarın Güneydoğu Anadolu daha da sıcak olacak.

Doğu Anadolu'da yağışlar kesiliyor, 4 gün hava çok sıcak, sıcaklık bugün 3-4 derece arttı, Erzurum 27, Malatya 35 derece.

Karadeniz'de hava güneşli, sadece Rize ve Artvin'de hafif yağmur oacak. Bu üç gün Karadeniz de yüksek sıcaklıktan etkilenecek, nem oranının yüzde 80'i bulduğu bölgede hissedilen sıcaklık 38-40 dereceyi bulabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :