Bu illerde okullar tatil edildi

Bu illerde okullar tatil edildi

Türkiye'de etkisini gösteren soğuk hava dalgası sonrasında birçok ilde okullar tatil edildi. İşte o iller...

MUŞ'TA OKULLAR TATİL

Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili oldu Muş merkez ve tüm ilçelerde yarın okullar tatil edildi.

KARS'TA OKULLAR TATİL

Yaklaşık 20 gündür bahar havasının etkili olduğu Kars, soğuk havayla beraber gelen karla tekrar beyaza büründü. Sabah erken saatlerde etkili olan kar yağışı etrafı beyaza bürürken, Kars Merkez ve Merkeze Bağlı Köyler ile Arpaçay ilçesinde okullar tatil edildi. Engelli ve hamile kamu personeline de bir gün idari tatil verildi.

BİTLİS'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

Yoğun kar yağışının devam ettiği Bitlis'te valilik tatil kararı aldı. Bitlis Valiliği, Bitlis merkez ile merkeze bağlı köylerde yarın için ilk, orta ve liselerin tatil edildiğini bildirdi. Bitlis kent merkezindeki kar kalınlığı ise yaklışık 30 santimetreyi buldu.

ERZURUM'DA EĞİTİME KAR TATİLİ

Erzurum'da etkisini artıran kar ve tipi dolayısıyla ilköğretim ve lise okullarında eğitime 1 gün süreyle ara veridi. Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteorolojiden alınan bilgiye göre dün aksam saatlerinde başlayan kar yağışı gün boyu devam edeceğinden Erzurum Merkez Yakutiye, Palandöken ve Aziziye İlçelerinde okul öncesi, İlköğretim okulları ve Liseler 09 Şubat 2015 Pazartesi günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personelleri de 09 Şubat 2015 Pazartesi günü 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır." denildi.

AĞRI'DA OKULLARA KAR TATİLİ

 

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Ağrı'da yoğun kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı tüm köy okulları ile taşıma merkezli okullar 1 gün tatil edildi. Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle Ağrı merkeze bağlı tüm köy okulları ile taşıma merkezli okullarda 10 Şubat 2015 Salı günü (1 gün) tatil edilmiştir" denildi.

UŞAK'TA OKULLAR BİR GÜN TATİL

Uşak il genelinde tüm okullar valilik kararı ile 1 gün tatil edildi. Uşak Meteoroloji Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarında belirtilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için İl Merkezi ve İlçeler dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları 10 Şubat 2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verildi. Ayrıca İl geneli ve İlçeler dahil olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin 10 Şubat 2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile idari izinli sayılacağı da bildirildi.

KAR TATİLİ OLAN İLÇELER

BİNGÖL KARLIOVA'DA ÖĞRENCİLERE 2 GÜN KAR TATİLİ

Bingöl Karlıova İlçe merkezinde dün akşam başlayan kar yağışı, bugün başlaması gereken eğitimi engelledi. Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği Karlıova'da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve bağlı köylerde okulların 2 gün tatil edildiğini duyurdu. İlçede kar yağışı hala devam ederken, özel idare ve belediye ekipleri, kar temizleme araçları ile yoğun bir şekilde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

ERZİNCAN VE AĞRI

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Ağrı'nın Eleşkirt, Erzincan'ın Tercan ilçelerinde okullar tatil edildi.

ARDAHAN GÖLE'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Ardahan'da gün boyu etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Göle ilçesinde okullar, yarın için 1 günlüğüne tatil edildi. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de bir gün süre ile idari izinli sayılacak.

BAŞKENT'TE KAR BAŞLADI

Ankara'da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur ilerleyen saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. İl genelinde devam eden kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kar kürüme ve tuzlama ekipleri çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Bazı ara sokakların ve parkların kapla kaplandığı görüldü.

SİVAS'TA LAPA LAPA KAR

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Sivas'ta da kendisini gösterdi. Gündüz saatlerinde güneşli ve az bulutlu bir havanın hakim olduğu şehir, yoğun yağış ile kısa sürede karla kaplandı. Belediye ekipleri kent meydanında kar temizleme çalışmalarına başladı. Kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, kar yağışının hafta boyunca devam edeceğini ve hava sıcaklıklarının düşeceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.