Bu istifa MHP'yi sarsacak

Bu istifa MHP'yi sarsacak

1980 dönemi Ülkücü Gençlik Önderlerinden, Merhum Alparslan Türkeş'in yakın dava arkadaşı Yusuf Okumuş milletvekilliği için istifa etti.

1980 dönemi Ülkücü Gençlik Önderlerinden, Merhum Alparslan Türkeş'in yakın dava arkadaşı Yusuf Okumuş, bugün saat 17:00 itibari ile milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. Okumuş'un AK Parti'den milletvekili adayı olmak için istifa ettiği öğrenildi.

Okumuş'un istifasının MHP camiasında geniş yankı uyandırması bekleniyor. 12 Eylül referandumu sürecinde “Evet”çi ülkücülerin büyük desteğini alan AK Parti için de büyük önem taşıyor bu istifa.

Yusuf Okumuş, 1995 Milletvekili genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Kütahya 1. sıra milletvekili olmuş, daha sonraki dönemlerde de yine MHP'den milletvekili adayı olmuştu.

Muhafazakar Parti iken Milliyetçi Çalışma Partisi olarak isim değiştiren hareketin oluşum yıllarında gerçekleştirilen Dedeman Toplantılarına Devlet Bahçeli, Namık Kemal Zeybek, Yılma Durak, Mustafa Mit, Ali Güngör, Muhittin Çolak, Lokman Abbasoğlu, Hakkı Duran, Ömer Haluk, Şerafettin Doğan, Sami Bal, Selahattin Baysal, Ömer Haluk Pirimoğlu, Selahattin Sarı, Mustafa Sami Barsan gibi isimlerle katılan Ülkücü Gençlik önderlerinden biri olan Yusuf Okumuş, aynı zamanda Ülkücü Memurlar Derneği'nin son Genel Başkanı unvanına da sahip. Okumuş, bu dernekte 3 defa üst üste Genel Başkanlık yaptı.

1975'te kurulan Ülkücü Memurlar Derneği, 1978'de kapatılması üzerine ismini Ülkücü Memurlar Birliği (ÜLKÜM-BİR) olarak değiştirmişti.

12 Eylül 1980'de de MHP ana davası sanıklarından biri olan Yusuf Okumuş, 4 yıl Mamak'ta tutuklu kalmış ve Merhum Alparslan Türkeş ile birlikte yargılanmıştı.

Bir dönem Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu'nun da Özel Kalem Müdürlüğü'nü yapan Yusuf Okumuş'un Kütahya'da MHP tabanı ve AK Parti teşkilatlarının yoğun ilgisi ve baskısı nedeniyle böyle bir karar aldığı belirtiliyor.

Okumuş son olarak TSE'de Müşavirlik görevini yürütüyordu.


 

Etiketler :