Bu kayıtlar CHP'yi yakacak

Bu kayıtlar CHP'yi yakacak

CHP yöneticilerinin kızını başörtülü ilköğretim okuluna göndermek isteyen Diyarbakırlı Murat Ö. ile telefon görüşmesi yaptıkları belgelendi

CHP yöneticilerinin kızını başörtülü ilköğretim okuluna göndermek isteyen Diyarbakırlı Murat Ö. ile telefon görüşmesi yaptıkları belgelendi.

Diyarbakır'da kızını başörtülü ilköğretim okuluna göndermek isteyen Murat Ö'ye 'sorununu biz çözeriz' diyen CHP yöneticilerinin 'biz vaatte bulunmadık' açıklamasını velinin telefon dökümleri yalanladı. Murat Ö, '054276...' numaralı Vodafone hattıyla Ağustos ve Eylül'de partinin İstanbul ve Diyarbakır teşkilatında görevli yöneticilerle dakikalarca yaptığı telefon görüşmelerinin, kendisine verilen sözün delili olduğunu söyledi.

CHP: VAAD DOĞRU DEĞİL

Murat Ö, 6. sınıf öğrencisi kızı Ece N. Ö'nün başörtülü olarak okula gitmesi için CHP'nin kendisine destek sözü verdiğini açıklamıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Bu sorunu biz çözeriz" açıklamasının ardından görüştüğü CHP Diyarbakır ve İstanbul il yöneticilerinin 'kızının sorununu çözeceğiz' dediklerini anlatmıştı. CHP ise Yeni Şafak'ın iddialarına yer verdiği Murat Ö'yü yalanlayarak hiçbir CHP'linin vaatte bulunmadığı belirtilmişti.

'7 DAKİKA NEYİ KONUŞTUK'

Murat Ö, Vodafone hattına ait fatura ayrıntısının, CHP'yi yalanladığını söyledi. Diyarbakır İl Yönetimi'nden Süleyman Berberoğlu ve İstanbul İl Teşkilatı'ndan Nemci Şimşek'in ilköğretime giden kızının başörtüsü sorununu çözmek için söz verdiğini ileri süren Murat Ö, fatura ayrıntısındaki görüşme trafiğinin bunun kanıtı olduğunu belirtti. Murat Ö, Nemci Şimşek'le 7 dakikalık görüşmeye dikkat çekerek "Bu sürede havadan sudan konuşmadık herhalde" dedi. Murat Ö, benzer görüşmeleri Temmuz ayında kullandığı Avea hattında da olduğunu söyledi. Murat Ö'nün Vodafone hattına ait görüşme dökümünde, 2 Ağustos'ta CHP Diyarbakır İl Teşkilatı'nın '2240025' numaralı telefonunu arayıp 4 dakika görüşme yaptığı görülüyor. Murat Ö, bu görüşmeyi kızının durumunu anlattığı Süleyman Berberoğlu ile yaptığını söylüyor. Murat Ö, daha sonra Berberoğlu'nu 05327...81 nolu telefondan arayarak 2,5 dakika görüşüyor. 1 Eylül 2010'da '0212 2938786' numaralı hattan ulaştığı CHP İstanbul İl Teşkilatı'ndan Necmi Ateş'i aradığını söyleyen Murat Ö, 'Görüşmenin 8 dakika sürdüğü fatura ayrıntısında görülüyor" dedi. Fatura ayrıntısına göre, Murat Ö, 1 ve 2 Eylül'de Berberoğlu ile toplam 3 dakika görüşüyor

Etiketler :