Bu Madde Yaşlanmayı 40 Yıl Engelliyor

Bu Madde Yaşlanmayı 40 Yıl Engelliyor

Doğada gözlemlenen en büyük güç ve dayanıklılık örneklerinden biri, somon balıklarının, yumurtlamak için güçlü akıntılara karşı yüzmeleridir.

Somonlar, yumurtalarını güvenli bir bölgeye bırakmak için, hızla akan nehir ve şelalelerde akıntının tersi yönünde yedi gün boyunca yüzerler. Onlara bu yüksek performansı veren ise kaslarında bulunan Astaxanthin pigmenti. Astaxanthin, deniz canlıları içinde en çok somon, karides ve flamingolarda bulunuyor. Ancak esas madeni, mikroskobik bir yosun türü olan "haematococcus algleri."

Dünyanın en güçlü antioksidanı olarak bilinen Astaxanthin, bu yosun türü tarafından aslında bir savunma kalkanı olarak üretiliyor. Yaratılışları gereği bu algler, çevre şartları yaşamalarına izin vermeyecek kadar kötüleştiği durumlarda, mesela sular çekildiği, tuzluluk oranı arttığı veya güneş fazla UV gönderdiği zamanlarda, Astaxanthin denen kırmızı pigmenti üreterek kendisini tabiri caiz ise donduruyor.

Bu şekilde DNA'sını 30-40 yıl boyunca koruyabiliyor. Ta ki, çevre şartları yeniden yaşamasına olanak verene kadar uyuyan güzel gibi bir kenarda bekliyor. İşte bu uyuyan güzel, antiaging dünyasının son yıllardaki en popüler yıldızı haline gelmiş bulunuyor.

Kısaca, Astaxanthin hem bir DNA koruyucu hem de bir performans arttırıcı olarak son yıllarda tüm dünyada şöhret kazanmaya başladı. İsrail ve Hawaii'de mikroskobik yosunlardan elde edilen Astaxanthin maddesi, tabletler haline getirilerek, antioksidan gıda takviyesi şeklinde tüm dünyaya dağıtılıyor. Türkiye'de de bu maddenin ithalatını yapan tek bir firma var. Algbiotek Dış Ticaret. Hawaii'den BioAstin markası altında Astaxanthin tabletleri getiriyor. Firmanın ürün müdürü Soner Helvacıoğlu ile bir araya geldik ve kendisinden bu mucizevi antioksidanın insan vücudunda nelere iyi geldiği hakkında bilgi aldık.

C vitamininden 6 bin kat daha etkili

Helvacıoğlu söze, karotenlerin kralı olarak bilinen bu maddenin antioksidan aktivitesinin E vitamininden 550 kat, C vitamininden 6 bin kat, KoEnzim Q10'den 800 kat, karotenden de 10 kat daha güçlü olduğunu belirterek giriyor. Besin takviyesi olarak alınabildiği gibi, cilde gençlik iksiri olarak da sürülebilen ve yapılan deneylere göre günde 60 tablet bile alınsa herhangi bir yan etkiye sebebiyet vermeyen Astaxanthin üzerine dünyanın dört bir yanında üniversitelerde yapılmış yüzlerce çalışma bulunuyor. Araştırmaların sonuçları, güçlü bir DNA koruyucu olan Astaxanthin'in eklem-kas sağlığı, cilt, göz sağlığı, sinir sistemi ve beyin koruması, kalpdolaşım sistemi ve bağışıklık sistemi koruması gibi hemen her alanda etkin olduğunu gösteriyor.

AKTÜEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.