Bu manşete suç duyurusu

Bu manşete suç duyurusu

Adana'da bir kişi, Münevver Karabulut'un öldürülmesinde kullanılan suç aleti testerenin fotoğrafını manşetten yayımlayan Habertürk Gazetesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Adana'da mağaza işletmeciliği yapan Bekir Fevzi Yıldırım, adliyenin önünde yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ta çöp konteynerinde parçalanmış cesedi bulunan 18 yaşındaki Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu tarafından olay günü satın alınarak kullanıldığı belirtilen testerenin fotoğrafının bir gazetede yayımlanmasının toplum psikolojisini bozduğunu öne sürdü.

Suçta kullanılan testerenin fotoğrafının yayımlanmasının, suçun ve suç malzemelerinin alenen teşhir edilmesinin suç işlemeye zemin hazırladığını savunan Yıldırım, böyle olaylarda medyanın daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Yıldırım, cumhuriyet savcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde şunları kaydetti:

'Bu tür olaylarda tüm uzmanların birleştiği nokta, medyanın daha dikkatli olarak çocuklarımızda ve toplumda gelişimi olumsuz etkileyecek şekilde davranmaması gerektiğidir. Bu tür yayım yapan ilgili gazeteyi gerekli makamlara şikayet ediyorum ve çocuklarımın psikolojisini etkileyecek haber yapması halinde diğer yayın organlarıyla ilgili de benzer girişimde bulunma hakkımı muhafaza ediyorum. İlgili ve yetkilileri de bu tür haberlerin engellenmesi konusunda göreve davet ediyor, aynı zamanda söz konusu haberin yayımlandığı gazetenin toplatılmasını ve sorumluları hakkında kamu davası açılarak cezalandırılmalarını istiyorum.'

Etiketler :