Bu tüketim çılgınlığı böyle devam etmez

Bu tüketim çılgınlığı böyle devam etmez

Başbakan Erdoğan, dünyadaki tüketim çılgınlığına dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "4 bin - 5 bin hacimli motorlarla, 2 - 3 araba sahibi olanlar, her gün yoksulların, evsizlerin, açların arasından geçip işlerine ve alışveriş merkezlerine gidiyor. Bu sürdürülebilir değildir. Dünya, böyle bir hırsı, böyle sınırsız tüketim çılgınlığını uzun süre devam ettiremez" dedi

Rekabet Kurumu'nun 15. Kuruluş Yıldönümü Toplantısı'na katılan Erdoğan, şöyle konuştu: "2023 hedefleriyle dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Biz, bugün küresel krizi doğuran vahşi ve acımasız bir anlayışla değil, ahlakla, tarihimizden, medeniyetimizden miras aldığımız kendi öz değerlerimizle büyüyecek, bugün olduğu gibi ilerde de tüm dünya için model teşkil edeceğiz. Büyük balık küçük balığı yutmayacak dostlarım. Büyük balık, küçük balığa kol kanat gerecek, paylaşacak, bölüşecek, küçük balığın elinden tutarak onu da büyütecek."

'Krizin sebebi vahşi rekabet'

"Sadece taklit ederek, kopyalayarak, ithal ederek başarıyı yakalamamız mümkün değil" diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Mukallit, yani taklitçi, her zaman aslının gerisindedir; aslının sadece iyi bir kopyası olmaya mahkumdur."

Başbakan Erdoğan, "2008 küresel ekonomik krizinin temel nedeni, acımasız, vahşi rekabet ve sınırsız tüketme hırsıdır" diyerek, şöyle devam etti:

"Böyle bir rekabetin, böyle bir yarışın, böyle acımasız bir tüketimin, çok daha vahim sonuçlar doğuracağını da ifade ettik ve ediyoruz. Önce indirimler, ardından yükselen fiyatlar... Hep bunları görüyoruz. Ama bu oyuna gelenler var mı? Var... Dünyanın bir tarafında, ultra lüks AVM'lerde, insanlar mağazadan mağazaya koşup sınırsız harcama yaparken, sınırsız tüketirken, patlarcasına yerken; dünyanın bir başka tarafında günlük 1 dolar dahi harcama yapamayan çok büyük bir kitle var. Hani Tevfik Fikret, 'Yiyin efendiler yiyin, aksırıncaya kadar, tıksırıncaya kadar yiyin' diyor ya..."

"HİÇ ALO DEMEMİŞ KİTLE VAR"

Bugün her evde, her aile ferdinin ikişer cep telefonu varken, hayatında hiç alo dememiş hatırı sayılır bir kitle bulunduğunu kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

"4 bin - 5 bin hacimli motorlarla, 2 - 3 araba sahibi olanlar, her gün yoksulların, evsizlerin, açların arasından geçip işlerine ve alışveriş merkezlerine gidiyor. Bu sürdürülebilir değildir. Dünya, böyle bir hırsı, böyle sınırsız tüketim çılgınlığını uzun süre devam ettiremez. Bunun öncü sarsıntılarını yaşıyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.