Bu tuzağa düşmeyin!

Bu tuzağa düşmeyin!

68 kuşağının önde gelen isimleri ve 12 Eylül darbe mağduru öğrenci hareketi liderleri önemli uyarılarda bulundular.

Bu tuzağa düşmeyin!

 

Tek merkezden yönlendirildiği belli olan siyasilere yönelik öğrenci protestolarıyla ilgili olarak Akit’e konuşan 68 kuşağının önde gelen isimleri ve 12 Eylül darbe mağduru öğrenci hareketi liderleri önemli uyarılarda bulundular.

 

Aslan Değirmenci’nin haberi

 

68 kuşağının önde gelen isimlerinden EDP Genel Başkanı Ziya Halis, “Şiddet içerikli hiçbir eylemi tasvip etmiyoruz. Daha makul olmak zorundalar” dedi. 

 

GEÇMİŞTEN DERS ÇIKARTMALIYIZ

 

“Bizler gençlerimizden ilerici etkinlikler bekliyoruz” diyen Halis, “Hepimiz üniversitelerin özgür olmasını istiyoruz. Demokratik üniversiteleri meydana getirmeliyiz. Toplumda gençliği kullanmaya alışkın yapılar var. Bu yapılar karışık ortamlardan faydalanmak isterler. Buna dikkat etmeliyiz. Geçmişte yaşananlardan hepimiz ders çıkartmalıyız.  Öğrencileri de demoralize etmemeye gayret göstermeliyiz” diye konuştu.

 

HAK VE HÜRRİYET BÖYLE ARANMAZ

 

Türkiye’de bazı karanlık yapıların sürekli darbe arayışı içinde olduğunu belirten 12 Eylül dönemi eski Ülkü Ocakları Başkanlarından Sıddık Demir de “Öğrencilerin ortaya eylem koymaları en demokratik haklarıdır. Ancak burada taşeronluk var. Süreç birileri tarafından yönetiliyor.  Gençlik dikkatli olmalıdır.  Öğrenciler, kapalı kapılar ardında yazılan senaryoların aktörleri olmaktan kaçınmalıdırlar. Aralarına sızan provokatörleri ayıklamalıdırlar. Hak ve hürriyeti hepimiz savunuyoruz. Ancak illegal hareketler ile hak ve hürriyet aranmaz.  Ülkeyi 30 yıl öncesine götürmek için pusuda bekleyen karanlık yapıların ekmeğine yağ sürülmemelidir” dedi.

 

GERİLİMDEN FAYDALANMAK İSTEYEN YAPILARA DİKKAT

 

12 Eylül döneminde sol sendikaların ve gençlik hareketlerinin içinde aktif görev alan ve darbenin ardından uzun yıllar cezaevinde yatan Şair- Yazar Müslüm Üzülmez ise şunları söyledi:  “Gençlere demokratik alanlar açılmalıdır. Ancak bu alanlar açılmaya çalışılırken gençlerin şiddete yönelik eylemler ortaya koyması doğru değildir. Konuşmacıları kürsüden indirmek demokratik bir hak olarak görülmemelidir.  Bu, gerilimi artırır. Bu gerilimden faydalanmak isteyen illegal örgütler de olabilir. Bunlar her zaman da var olmuştur. Dikkatli olunmalıdır. Hem gençler hem de güvenlik güçleri süreçte daha sakin olmalıdır. Bu ülke hepimizin… Sağduyulu yaklaşımlar ve medya desteğiyle süreç tatlıya bağlanmalıdır. Kimse yaşanan olaylardan nemalanmaya kalkmamalıdır.”

 

SAĞDUYU ÇAĞRISI

 

19 yıl 5 ay cezaevinde yatan İstanbul eski Dev-Genç Başkanı Celalettin Can da, “Etki tepkiyi meydana getirir. Herkes sağduyulu olmalıdır.

 

Karşılıklı birbirimizi dinlemeliyiz. Bizler hiç istenmeyen olayları geçmişte yaşadık. Tahrikler oldu. Gerilim büyüdü. Sonuç ne oldu, binlerce insan öldü. Bugüne dünden bakılarak, olayları büyütmemek için çaba sarf edilmelidir. Herkesi sükunete davet ediyorum” dedi.

 

12 Eylül Savcısı Faik Tarımcıoğlu ise, karanlık yapıların tuzaklarına dikkat çekerek, “Bu ülke bütün acıları görmüştür.  Masumane öğrenci hareketlerinin nasıl birden bire kullanıldığını biliyorum.  Gençler nefrete sürüklenip, kamplara bölündüler. Kirli el onlara dokunduğunda olanlar olmuştu.   Bugün de benzer arayışların sürdüğünü görüyoruz.  İktidarı sandıkta düşüremeyenler sandık dışı arayışları deniyorlar. Gençler ortaya konulan oyunu görmeli, kamuoyu da sağduyulu olmalıdır” şeklinde konuştu.

 

AKİT

 

Etiketler :