Bu üniversitede mescit yok

Bu üniversitede mescit yok

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, ibadetlerini yerine getirmekte sıkıntı yaşadıklarını belirterek, fakültelerine mescit yapılmasını istiyor.

Öğrenciler, "Okulumuza camilerin uzak olması nedeniyle namazlarımızı kılmakta çok sıkıntılar çekiyoruz. Biz öğrencilerin en önemli problemlerinden birisi Fen Edebiyat Fakültesi dışında kampusteki diğer binalarda hiçbirisinde mescidin olmayışı. İbadetimizi yerine getirmekte çok sıkıntı çekiyoruz. Fen Edebiyat Fakültesinde ise bayan, erkek 25 metrekarelik bir alanının kullanılması öğrencilere yeterli gelmiyor. Avrupa üniversitelerinde bile inançlara saygı gösterilip ortam hazırlanırken Bozok Üniversite Rektörlüğünün bu önemli meseleye duyarsız kalması üniversite gençliğini olumsuz yönde etkiliyor. Biz öğrenciler olarak ibadethanemizin daha sağlıklı koşullarda olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencileri her fakülte binasına bir mescit yapılması gerektiğine vurgu yaparak, "Bizler çok bir şey istenmiyoruz. En doğal hakkımız olan inancımızı ibadetimizi sağlıklı koşullarda rahatça yapmak istiyoruz. Kampus alanımıza hayırsever işadamımız Bilal Şahin tarafından cami yapımına başlanıldı. Fakat bu cami yapımı yaklaşık 1 yıl sürer. Bu süre içerisinde ibadetimizi yerine getirmekte sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Bizler her fakültemiz içerisinde bir mescit ve Cuma namazımızı kılabileceğimiz bir yer yapılmasını istiyoruz. Üniversite rektörlüğümüzün bu konuya çözüm bulmasını istiyoruz." diye konuştu.

 

Etiketler :