Bu Yazı zengin olmak isteyenlere

Bu Yazı zengin olmak isteyenlere

"Otuz milyar! Otuz milyar! Piyango! Yarın çekiliyor! Şansım yok demeyin. Otuz milyar... Zengin olmak istemez misiniz? Eğer zengin olmak istiyorsanız bu yazıyı okyun!

Ehli Hikmetten bir zata, «sence zenginlik nedir?» diye sorarlar, adam da «az şeyler dilemen ile zaruri ihtiyaçlarını karşılayacak kadar mala raziı olmandır» diye cevap verir. Bir ismi “Gani/Zengin” olan Sevgili peygamberimiz (s.a.v) iki âlemin de en zengin insanı idi
O, cömertlikte öyle bir zengindi ki, hicretten birkaç sene sonra bütün Arap Yarımadasına hâkim olup çok büyük servetlere sahip olabilecek imkânlar elinde iken, hepsini ihtiyaç sahiplerine dağıtan bir cömertlik sergileyerek en güzel örnek oldu.
Hz. Peygamber’e bir adam geldi.''İnsanların en zengini olmak istiyorum?'' dedi. Peygamberimiz, ''Kanaatkâr ol, insanların en zengini olursun'' dedi.

Bazı adamlar var biliyorsun? Evler arabalar gezip tozar ve hayatlarında paranın alabileceği herşeyi sahip olanlar. Acaba onların mutluluğu neye bağlı? Sahip oldukları servete mi öyle olsaydı heralde en mutlu adamlar onlar olmaları gerekmez miydi? Tersine çok sefil ve acınası ahlaksız bir yaşam ve sonsuz biz yalnızlıkla ölür bu adamların önemli bir kısmı. Peki gerçek zenginlik nedir?

İşte gerçek zenginliğin ne olduğunu, Kuran, Hadis eşliğinde felsefi bir açıdan ele alarak, hayat boyu bize rehber olacak müthiş bir yazı...

Usta gazeteci Ramazan KERPETEN Yazdı...

http://www.habername.com/yazi/ramazan-kerpeten-gercek-zenginlik-uzerine...-3557.htm

 

Etiketler :