BÜ. yüksek lisans öğrencisi alacak

BÜ. yüksek lisans öğrencisi alacak

Batman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 25, Fen Bilimleri Enstitüsü'ne 10 tezli yüksek lisans öğrencisi alımı yapacak.

Batman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından bahar yarıyılında tarih anabilim dalında tezli yüksek lisans için 25 öğrenci alımı yapacak. Tarih, tarih öğretmenliği bölümlerinden mezun olan adaylar 2010-2011 öğretim yılı bahar yarıyılında tezli yüksek lisansa başvuru yapabilecek.

Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, dil sınavından belgesi olmayan adayların da müracaat edebileceğini ve ALES sözel türden en az 55 puanı gösteren belge (ALES belgelerinin geçerlilik süresi 3 yıldır) isteniyor. Detaylı bilgi ve başvuru formlarını adaylar Batman Üniversitesi'nin web sayfasından temin edinebilirler. Son başvuru tarihi ise 14 Ocak 2011 olduğu belirtildi.

Öte yandan Batman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nün tarafından da 2010-2011 öğretim yılı Bahar yarıyılında Jeoloji Mühendisliği Anabilim dalından tezli yüksek lisansa 10 öğrenci alınacak. Jeoloji, Petrol ve Doğalgaz, Çevre, Maden, Jeofizik ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerinden mezun olan adaylar en geç 14 Ocak 2011 tarihine kadar Fen Bilimleri Enstitüsü'ne müracaat etmeleri gerekiyor. Dil sınavından belgesi olmayan adayların da müracaat edebileceği bu başvurularla ilgili ayrıntılı bilgi yine üniversitenin web sayfasından temin edilebilir.

Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, yakın alanlardan mezun olanlardan yüksek lisansa başvurmak isteyen kişilerin ilgili Anabilim dalı Başkanlıklarına müracaat etmeleri istendi.

CİHAN

Etiketler :