Bülbül Çekmecesine Yuva Yaptı

Bülbül Çekmecesine Yuva Yaptı

İşletmenin dışarıda bulunan masasının çekmecesine yuva yapan bülbül, burada yumurtladı, kuluçkaya yattı ve sonra büyüttüğü yavrularını uçurdu.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki bir işletmenin dışarıda bulunan masasının çekmecesine yuva yapan bülbül, burada yumurtladı, kuluçkaya yattı ve sonra büyüttüğü yavrularını uçurdu.

57. Alay Şehitliği yakınındaki bir işletmede çalışan Gülşen Başaran (51), AA muhabirine, nisan ayında geldiği iş yerinde, dışarıda bulunan masa çekmecesinde ot parçaları gördüğünü söyledi.

Çekmecenin içine fare girmiş olabileceğini düşündüğünü ve bu nedenle ot parçalarını alarak çöpe attığını belirten Başaran, daha sonra bir bülbülünün ağzında ot parçalarıyla çevrede dolaştığını gördüğünü anlattı.

 

Kuşun, çekmecenin alt bölümünde bulduğu bir boşluktan içeri girdiğini ve yuva yaptığını kaydeden Başaran, bülbülün, yuvayı yaptıktan sonra yumurtlamaya başladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''On iki yumurta yaptı ve üzerlerine oturdu. Çok muntazam bir şekilde çekmecenin içerisine yaptığı yuvasındaki yumurtaları sabah örterek gidiyor, akşam yuvasına geri dönüp yumurtaların üzerindeki otları alarak tekrar yatıyordu. 15 gün boyunca sürekli gitti geldi. Ben de onu gözlüyordum, beni de benimsedi.''

Başaran, bülbülün 12 yumurtasının tamamından yavru çıkardığını belirterek, ''Yavrularına çok iyi bakıyordu, bölgedeki böcek ve tırtılları getirerek onları besliyordu. Zaman zaman masanın yanındaki ağaca konuyordu, ben de masaya elimle 'tık tık' diye vurduğumda hemen çekmecenin altından içeriye giriyordu. 18 gün sonra da yavrularını uçurdu'' diye konuştu.

Bülbülün yuva yapmasının ardından yaptığı her şeyi not ettiğini dile getiren Başaran, yavrularını 19 Mayısta uçuran bülbülün, bir gün sonra yeniden yuvaya geldiğini ve şu ana kadar 8 yumurta yumurtladığını kaydetti.

Başaran, Tarihi Yarımadaya şehitlikleri gezmeye gelen ziyaretçilere bülbülün yuvasını gösterdiğini ve herkesin şaşkınlık yaşadığını sözlerine ekledi.

Etiketler :