Bülent Arınç: 13 yıldır kazanmış bir siyasi partiyiz

Bülent Arınç: 13 yıldır kazanmış bir siyasi partiyiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "13 senede 9 seçim kazanmış bir siyasi partiyiz. Allah başka bir partiye bunu kısmet etmedi." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı "AK Parti Bursa Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, yeni bir seçim sürecine girildiğini söyledi.

Bu seçimde, kendisi ve kendisi gibi bazı arkadaşlarının olmayacağını belirten Arınç, aktif siyasette bir dinlenme noktasında bulunduklarını ve bundan da büyük bir sevinç duyduklarını anlattı. AK Parti'nin, kurulduğu günden bu yana seçim başarılarını hatırlatan Arınç, şunları kaydetti;

TUZAK KURUYORLAR

"Türkiye siyasi tarihinde rahmetli Menderes'in o zorlu 10 yılını geçip, iktidarında yükselmeyi yukarıya doğru yapan tek partiyiz. 2002'nin oy oranını 2007'de geçtik, 2007'nin oy oranını 2011'de geçtik. Mahalli seçimde de oy oranımız ne olursa olsun tüm belediyelerin yüzde 60'ını kazandık. 13 senede 9 seçim kazanmış bir siyasi partiyiz.

DİZ ÇÖKTÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Allah başka bir partiye bunu kısmet etmedi. Şimdi 10'uncu seçime gidiyoruz ama tuzak kuruyorlar, birileri bu partiyi tökezletmek istiyor, mümkün olsa diz çöktürmek istiyor. İktidarını zorlamak istiyorlar. Bunu 13 senede yaptılar. Kapatmak istediler, başarılı olamadılar. Darbeyle, cuntayla, muhtırayla korkutmak istediler, muvaffak olamadılar. İçimizden adam çaldılar, partiyi bölmeye gayret ettiler, hamdolsun onda da muvaffak olamadılar. İçerinin ve dışarının ne kadar şer odakları varsa 'AK Parti artık çok oluyor, bunlardan kurtulmak gerekir' diye el ele verdiler, Rabbim dilemediği için onlar da buna fırsat bulamadılar. Bakın şimdi bu parti Allah'ın izniyle inancımız sağlamdır, yine tek başına iktidar olacak. İkinci yarıya büyük bir başarıyla başlayacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.