"Savaşı kesin! Silah devri kapandı"

"Savaşı kesin! Silah devri kapandı"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani TRT Şeş'te yayınlanan programa konuk oldu. Kürt lider Barzani, "Artık savaşın ve silahın kullanmanın devri geçti" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, 8 askerin şehit olmasına yol açan saldırıyı, 'kardeşlik için atılan adımlara yönelik bir eylem ' olarak nitelendirdi.

Arınç, “Terörün bu anlamda hiçbir anlamı yoktur, insanı hedef alan böyle bir eyleme karşı ortak mücadele etmemiz gerekiyor'' dedi.

'BARZANİ'DEN DAHA FAZLASINI BEKLİYORUZ'
Bülent Arınç, Mesud Barzani 'den daha büyük ve açık destek beklediklerini ifade etti.

Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, şöyle konuştu: “Barzani 'yle ilişkiler güvenlik anlamında iyi noktadır. Daha da iyi olabilir. Yapabileceklerinin bu kadarını yapabileceklerini söylüyorlar. Biz daha fazlasını istiyoruz. İlişkiler kırılma noktasında değil, güçlenme noktasındadır.”

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN...

'20'DEN FAZLA PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ'
Saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda 20'den fazla PKK'lı teröristin öldürüldüğünü belirten Arınç, 'Terör örgütü üyeleri gereken cevabı almışlardır. Bölgede operasyonlar devam ediyor ' dedi.

'ÖRGÜT SİLAH BIRAKIRSA GÜNDEME GELEBİLİR '
Terörist Abdullah Öcalan için ev hapsi konusundaki sözlerinin çarpıtıldığını belirten Arınç, şöyle konuştu:

“Ev hapsi örgütün talebidir, tek başına düşünülmez. Bir hükümet terör örgütünü muhatap almaz. Örgüt şartsız silah bırakacak, eylem yapmayacak. Sonra gündeme gelebilir.

Bugün ev hapsine çıkması hukuken mümkün değil. Çünkü yargı kararıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse hükümlü olan bir insanın denetimli serbestlikten istifade etmesi mümkün görülmüyor.

Örgüt silah bırakmadıkça hiçbir şey görüşülmez ve konuşulmaz. Her halükarda silahlarını bırakacaklar. Başka hiçbir çaresi yok. Bu olmadan söyledikleri her söz örgütün siyasi talebidir. Örgütü muhatap alarak kesinlikle bu sözleri ağzımıza bile almayız.”

'BDP SÖZLERİ FİİLİYATA GEÇİRMELİ'
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 'ın, PKK 'ya silahlı faaliyetlerine son vermesi yönündeki çağrısını da değerlendiren Arınç, “Böyle söylemesi iyi ama bunun fiiliyata geçmesi gerekir. Temenniyle yetinmemesi gerekir. Biz, BDP 'den daha fazlasını istiyoruz” dedi.

BARZANİ: SİLAH DEVRİ KAPANDI
TRT Şeş'teki yayında saldırıyı kınayan Mesud Barzani ise “Gerçekten çok üzüldük ' diye konuştu.

Kürt lider Barzani, 'Artık savaşın, silahın kullanma devri geçti. Ben en kısa zamanda bu savaşın durdurulmasını istiyorum. Neticede sadece kan dökülecektir. Birbirimize saygılı olmamız lazım. Sorunu barışça ve kardeşçe çözmemiz lazım” dedi.

Barzani, Kürt sorununu çözümü konusunda attığı adımlar nedeniyle Başbakan Erdoğan 'a da teşekkür etti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.