Galatasaray'ın yaşadığı dramı görmezden gelemeyiz

Galatasaray'ın yaşadığı dramı görmezden gelemeyiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında şampiyonu belirleyen maç ile maç sonrasında yaşananlar hakkında yaptığı değerlendirmede Galatasaray’ın karanlıkta kupa almak zorunda bırakılmasının belleklerde uzun süre yer edineceğini

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında konuşan Arınç, daha önce sporda şiddet yasasında değişiklik yapılmasına ilişkin yaptığı muhalefet konusunda da haklı olduğunu belirtti.

Bülent Arınç, bir soru üzerine Galatasaray’ın şampiyonluğuna da değindi. Galatasaray’ın haklı bir şampiyonluk elde ettiğini söyleyen Arınç, uzun maratonun, playoff sisteminin de taraftarları ve futbolcuları yorduğunu kaydetti.

Arınç, “Sonuç farklı olsaydı diğer takım için de aynı şeyi söyleyecektik” dedi.

Arınç ayrıca Süper Lig’e yükselen Ege takımı Akhisar Belediyespor’u tebrik ederek bu takımın Ege bölgesinde süper lige yükselen bir ilçe takımı olduğunu vurguladı.

"SPORDAKİ SONUÇLARI HAZMEDECEĞİZ"

Fenerbahçe Galatasaray maçı sonrası yaşananları değerlendiren Bülent Arınç, “O gece yaşananları izledik ve üzüldük. Spordaki sonuçları hazmedeceğiz. Bu hem fair playin hem de sporun gerçek anlamda tarif ederken kullanılan kelimelerin gereğidir. Sporda ahlak ve centilmenlik olmalıdır, sporda yarışma meşru ölçüler içerisinde yapılmalıdır.” dedi.

Ancak maçtan sonra yaşanan olayların Galatasaray’ın başarısını hazmedemeyen belki sayısı birkaç yüzle ifade edilebilecek insanların ortalığı bir meydan savaşına çevirmiş olması olduğunu söyleyen Arınç, “Bu yapılanlarla ilgili olarak verilecek cezalar, yapılacak soruşturmalar ayrı ama eğer bu görüntüler Fenerbahçe taraftarı tarafından yapıldıysa bu fevkalede yakışıksız bir olay” ifadelerini kullandı. Yöneticilerin böyle bir işe karışmış olduğunu düşünmediğini belirten Arınç, centilmenlik örneğini maçın başında verildiğini kaydetti.

Arınç, “Ama Galatasaray’ın saatlerce karanlığa maruz bırakılıp kupa almaya mecbur edilmesi belleklerde uzun süre yer edecektir.” dedi.

"GALATASARAY’IN YAŞADIĞI DRAMI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"

Arınç, şöyle devam etti: “Aslında bu görüntüler sporda şiddetin önlenmesiyle ilgili kanununu ne kadar önemli ve acil olduğunun ve uygulanmasının ne kadar öncelikli bir konu olduğunu gösteriyor. Bu ve buna benzer olaylarda kanunun tam olarak uygulanması gerektiğini düşünüyorum. O takdirde bir zamanlar İngiltere’de olduğu gibi spor tamamen şiddetten ve bir takım şike ve teşvik gibi sözcüklerden arınmış olacaktır. Galatasaray’ın yaşadığı dramı görmezden gelemeyiz, ama aynısı Çaykur Rize ve Akhisar Belediyespor maçından sonra da oldu, sporda centilmenlik ahlakını yeniden yerleştirecek tedbirler almalıyız.”

"FUTBOLCU ÜZERİNDEN RANT VE MENFAAT DEVŞİRMESİNE ENGEL OLABİLECEK TEDBİRLER ALMALIYIZ"

Arınç’a daha sonra sporda şiddet yasasına muhalefette haklı çıkıp çıkmadığını düşündüğünü soruldu. Arınç, haklı çıktığını düşündüğünü söyledi.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hadiseler öyle gösteriyor ama inanıyorum ki bütün bu yaşanan olaylar bizim hem bu kanunla ilgili olarak hem de bunun dışında daha farklı tedbirler, öncelikle eğitimsizliği ortadan kaldıracak spor kulüplerinin bazı kişiler ve gruplar tarafından teslim alınmasını önleyecek ya da - ne demek istediğimi çok iyi anlıyorsunuz - bu kişilerin onca futbolcu üzerinden rant ve menfaat devşirmesine engel olabilecek tedbirler almalıyız. Bu tedbirlerin ne olduğunu bu işle ilgili kişiler çok iyi olurlar spor bazı kişiler tarafından teslim alınmasını önleyecek ve bazı kişilerin futbol ve futbolcular üzerinden rant kazanmasının önüne geçilmesi.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.