Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu sonrası konuşması

Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu sonrası konuşması

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapıyor.

Hükümet sözcücü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar yapıyor.

İşte Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Toplantımız büyük ölçüde seçimlerin değerlendirilmesi şeklinde geçti.

- AK Parti büyük bir başarı göstererek yerel seçimde belediyelerin büyük bir çoğunluğunu kazanmıştır. Elimizdeki veriler bu mahalli seçimlerde aldığımız sonucun her bakımdan büyük bir başarı olduğunu gösteriyor. Sadece bazı rakamlar vermek suretiyle dikkatinizi çekmek istiyorum.

"51 İLİN YÜZDE 60'I AK PARTİ'DE"

- Belediye Başkanlığı seçimi yapılan toplam birim sayısı, 1394. Bunlardan 30 büyükşehrimiz var. 30 büyükşehrin 18'inde AK Parti'li Belediye Başkanları kazandı. Bu 30 büyükşehre nispet edildiğinde başarı oranımızın yüzde 58.9 yani yaklaşık yüzde 59 olduğunu gösteriyor. Toplam 51 ilimiz var. Bu 51 ilin 30'unu Ak Parti kazanmış durumda bu da hemen hemen yüzde 60'a tekabül ediyor.

- 919 ilçe var toplam olarak, bu ilçelerden 560'ını Ak Parti kazandı. Bir iki ilçede durum ithilaflı ama sonuca çok etkili olacak gibi görünmüyor.

- CHP, MHP, BDP ve diğer partilerin hepsini topladığımızda Ak Parti'nin aldığı oyları alamadıklarını görüyoruz. 7 ilde tüm ilçeleri AK Parti kazandı. Bu elbette çok büyük bir başarıdır, çünkü oy oranımız yüzde 8 artmış durumda.

"DÜZMECE TAPELERE RAĞMEN BÜYÜK BAŞARI"

- Seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik çalışmalara rağmen bu büyük bir başarıdır. AK Parti'yi düzmece tapelerle alaşağı edebileceklerini düşünenler için de büyük bir başarısızlık olmuştur. Halkımıza teşekkür ediyoruz. Onların güvenlerine layık olarak çalışmaları birlikte yapacağız.

"ANAYASA MAHKEMESi TWITTER'IN İMDADINA YETİŞTİ"

Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili olarak Başbakanımız karara saygı duymadığını ama uygulamak zorunda olduklarını söyledi. Kanunda yer alan madde göre iç hukuk yollarının tüketilmesi gerektiğini gösteriyor. Bu nedenle karar mahkemenin kuruluş usüllerine aykırıdır.

Anayasa Mahkemesi burada durumdan vazife çıkarmış. Yargı yetkisi bir egemenlik yetkisidir. AYM böyle bir karar almakla Türk yargısının kararlarını hiçe saydı. Twitter isimli şirkete Türk mahkemelerinin kararlarını uygulamayabileceği konusunda güvence verdi.

"BİREYİ DEĞİL TWİTTER'I KORUDU"

Twitter'da mahkeme kararlarını uygulamama konusunda eline koz geçirmiş oldu. Şimdi şikayetçi olan insanların haklarını kim savunacak? AYM'nin bireyi koruması gerekirken, Twitter'ı koruyor, bireyi korumuyor. Oybirliğiyle verilen bu karar insanımızı ve mahkeme kararlarını korumaya yönelik bir karar değildir.

Sanal alemin ifade özgürlüğü bakımından korunması gerekir ama insanların hakları da korunmalıdır. Bence çok yanlış bir karardır ve düzeltilmesi gerekir. Bu kararı uygulamak durumundayız ama insanımızı korumak için mevcut tedbirler yeterli değilse yenilerini de getireceğiz.

PARALEL YAPI İLE İLGİLİ ADIMLAR

Paralel yapıyla ilgili Bakanlar Kurulu'nda bir şey konuşulmadı. Ama adli ve idari bakımdan gerekenler yapılacak. Adalet Bakanlığımız yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Suriye konulu toplantının montajlanarak sızdırılmasıyla ilgili başlatılan soruşturma da devam ediyor.

19 Mart'ta AK Partili milletvekilleri ve CHP'li milletvekilleri ile verilmiş 4 bakanımızla ilgili soruşturma önergesi var. 5 Mayıs'a kadar bu önergeler konuşulup kabul edilip edilmeyeceğini görmemiz lazım.

"BÖYLE ÖZGÜRLÜK HAYVANLAR ALEMİNDE BİLE YOK"

Biz bireyin haklarından vazgeçecek değiliz. Efendim, 'Sanal alemdir, isteyen istediğini yapar' böyle bir özgürlük hayvanlar aleminde bile yok. Bireyin hakkı her şeyin üstündedir. Bireyin taleplerine kulaklarımızı tıkayamayız.

Bizdeki anlayış böyle sanal alemde ne yaparsanız serbest olsun şeklinde, herkes kendisini öldürsün, annesini testere ile kessin, hayvanlarla cinsel ilişkileri yaysın. Böyle bir özgürlüğe birileri sahip olabilir, biz böyle değiliz.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.