Bülent Arınç, KEK Toplantısı için Vietnam'da

Bülent Arınç, KEK Toplantısı için Vietnam'da

Türkiye-Vietnam Karma Ekonomik ve Ticaret Komitesi 5. Dönem toplantısı sona erdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcsı Bülent Arınç ile Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanı Vu Huy Hoang eşbaşkanlığında yapılan toplantı iki ülke arasında imzalanan mutabakat zaptları ile kapandı. 
    
KEK'e katılmak üzere Vietnam'ın başkenti Hanoi'ye gelen Arınç, toplantının başarıyla tamamlandığını ve bu sonuca varırken iki ülkenin de iyi niyet gösterdiğini vurguladı. 
    
Arınç, taraflar arasında imzalanan "KEK toplantısı mutabakat zaptının" sadece ekonomik ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayamayacağını aynı zamanda iki ülke dostluğuna büyük katkı yapacağını söyledi. 
    
İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin sürdürülebilir ve kalkınmayı sağlayacak fırsatlarla dolu olduğuna dikkati çeken Arınç, bu çerçevede imzalan mutabakatta bulunan unsurların en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. 
    
Arınç, bu görüşmelerin mutabakat zaptıyla kalmaması gerektiğini belirterek, yeni işbirliği alanlarının da tespit edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 
    
Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanı Vu da görüşmelerin dostluk ve samimiyet içerisinde geçmesinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, KEK toplantısı sonuçlarının iki ülke ilişkilerine katkısı olacağını ve bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. 
    
İkili görüşmelerde Türkiye-Vietnam ilişkileri açısında büyük yol katedildiğini vurgulayan Vu, yetkililerin iki ülke arasındaki mevcut potansiyel için daha aktif bir şekilde çalışmalarını arzu ettiğini söyledi. 
     
     -ALINAN KARARLAR- 
    
Türkiye-Vietnam 5. Dönem KEK toplantısında dış ilişkiler, ticaret, ekonomik ve teknik işbirliği konuları ele alındı. 
    
KEK toplantısı sonucunda Bakan Arınç ve Bakan Vu tarafından Türkiye-Vietnam KEK 5. Dönem toplantısı Mutabakat Zaptı imzalandı. 
    
Ayrıca toplantının ardından Türk Standartları Enstitüsü ile Vietnam Meteoroloji ve Kalite Müdürlüğü arasında İşbirliği Mutabakat Zaptı imza altına alındı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :