Bülent Arınç şikayet etti Yıldırım not aldı

Bülent Arınç şikayet etti Yıldırım not aldı

Başbakan Binali Yıldırım'ın eski AK Partili bakanlarla referandum sürecini değerlendirdiği kahvaltıya Bülent Arınç'ın şikayeti damga vurdu.

Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, toplantıda parti içinden ve sosyal medyadan kendisine yönelik suçlamaları gündeme getirdi. Başbakan Yıldırım da, takip ettiklerini belirterek, “Gereken ikazı yapıyoruz, yapacağız da” dedi.

Hürriyet gazetesi merak edilen toplantıdan sızan kulis bilgileri bugün okurlarına aktardı.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın parti genel merkezinde düzenlediği kahvaltıya mazeretlerini ileten eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski AB Bakanı Egemen Bağış katılmadı. Kahvaltıda 30’u aşkın eski bakan yer aldı. Yıldırım, referandum sürecine ilişkin bilgi verdiği kısa konuşmasının ardından eski bakanları dinledi. 20’ye yakın bakan görüşlerini aktarırken, Yıldırım da notlar aldı.

Bülent Arınç: 17'sinden sonra görüşürüz

‘EVET’LER ARTIYOR

Toplantıda söz alan bakanların önemli bölümü, seçim bölgeleriyle ilgili gözlemlerini aktarırken, “Başlangıca göre son zamanlarda ‘evet’ oyları artmaya başladı” diyerek, ‘Evet’ oylarının yüzde 50’nin üzerine çıktığını dile getirdi. Eski bakanlar, bunun nedeni olarak da sahaya inilip çalışmaların hız kazanmasını ve anayasa paketiyle getirilenlerin anlatılmaya başlanmasını gösterdiler. Yıldırım da ‘evet’ oylarının giderek arttığını belirterek sıkıntı görünmediğini belirtti. Birçok bakan hükümetin terörle mücadelesinin başarılı olduğunu kaydetti.

REFERANDUM İÇİN SAHA GÖREVİ

 
REKLAM
ads by AdMatic

Bazı eski bakanlar ise bu süreçte içeride ve dışarıda kullanılan üsluba dikkat çeken uyarılarda bulundular. Eski bakanlardan Ali Coşkun, “Benim seçim çevrem iş dünyası” diyerek ekonomiye dikkat çekerken, “Bize en çok turisti gönderen Almanya, en çok yatırımı yapan Hollanda, onun için bizim de dikkatli davranmamız gerekir” dedi. Yıldırım da bu iki ülkenin aldığı olumsuz tutuma dikkat çekti. Bakanların gurbetçilerle bir araya gelmesine çıkarılan engellere dikkat çeken Yıldırım, özelikle de Hollanda’nın, Dışişleri Bakanı’nın uçağına izin vermemesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na yönelik tavrına dikkat çekti. Yıldırım, “Bizde eski yeni yoktur, biz bir aileyiz, görev verilmesini bekleyemeyiz” diyerek eski bakanlarından davet beklemeden parti etkinliklerine katılmalarını, referandum sürecinde sahaya inmelerini de istedi.

PARTİ İÇİ ELEŞTİRİ SİTEMİ

ESKİ Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, toplantıda parti içinden ve sosyal medyadan kendisine yönelik suçlamaları gündeme getirdi. Başbakan Yıldırım da, takip ettiklerini belirterek, “Gereken ikazı yapıyoruz, yapacağız da” dedi. OHAL KHK’ları ile ihraçların da gündeme geldiği toplantıda bazı bakanlar, “Bu iş hedefinden şaşmamalı” diyerek ihraçlara dikkat çekti. Yıldırım da, “Çok dikkatli davranılıyor, ama hata varsa düzeltilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.