Bülent Keneş bir kez daha gözaltında!

Bülent Keneş bir kez daha gözaltında!

Polis aylar sonra bir kez daha Zaman binasında! Dün gözaltına alınan ve serbest bırakılan Bülent Keneş için yeniden gözaltı kararı çıktı. İşte yaşananlar;

Todays Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş için savcılığın yaptığı itiraz üzerine yeniden gözaltına alındı. Attığı tweetler nedeniyle Keneş gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakılan Bülent Keneş için savcılık harekete geçti. Savcılığın itirazının ardından Keneş için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

KENEŞ İÇİN POLİS ZAMAN BİNASINDA

Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, attığı tweetler nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'i gözaltına almak için Zaman gazetesi binasına geldi. Keneş, çalışanların protestoları arasında gözaltına alındı.

Bülent Keneş, karara tepki göstermiş ve dün mahkemeden ayrılırken beni serbest bırakanlar pişman olacak ifadesini kullanmıştı.

BAHTSİZ BİR DÖNEMDEYİZ

Attığı tweet nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Türkiye’nin hak ve özgürlükler açısından çok bahtsız bir dönem yaşadığını söyledi.

Kararı değerlendiren Bülent Keneş, dünden itibaren yaşadıkları şöyle anlattı. “Dün ifadeye çağrıldım. İfadeden sonra tutuklama talebiyle 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildim. Hakim bey adli kontrol kaydıyla kalmama karar verdi. Aynı saatlerde dünya çapında bir isim olan Hakan Şükür başka bir salonda ifade vermiş, bunu sonradan öğrendim. Bu sabah da meslek duayene Necati Doğru beyefendi ile Uğur Dündar beyefendinin hapis cezasına çarptırıldığını öğrendik.

Dün serbest kaldığım için normal hayatıma döndüm. Akşama doğru savcının talebi üzerine 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin tutuklama amaçlı yakalama kararı verildiğini öğrendik. Yapılması gereken işlerimiz var. Normal mesaimize devam ediyoruz. Eğer yakalama konusunda bir talimat varsa buyursun gelsinler, ben buradayım. Utanacak bir şey yapmış değilim. 10 binlerce yazdığım tweet var. Bugüne kadar hiçbirini silmiş değilim. Tek hatam şuydu; Türkiye’yi hala demokratik bir hukuk devleti sanmamdır.”

Bülent Keneş, “Türkiye, hak ve özgürlükler açısından çok bahtsız bir dönem yaşıyor. Her gün bir gazeteci meslektaşımız, bir akademisyen veya bir aktivist abuk sabuk iddialarla gözaltına alınabiliyor. Pek çoğu da cezaevine konabiliyor.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.