Arınç yaptırdıkları son anketi açıkladı

Arınç yaptırdıkları son anketi açıkladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Size en son anketin rakamlarını söyleyeyim, sağlık yine birinci sırada. Yani halkın memnuniyeti noktasında hükümetin en başarılı icraatları içerisinde sağlık yüzde 68'le yine birinci sırada'' dedi.

Arınç, Doruk Sağlık Grubu Yıldırım Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 10 yıl öncesine kadar sağlık alanında ciddi sorunlar yaşandığını söyledi.

Önceden SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı gibi ayrımların bulunduğunu anımsatan Arınç, ''Şimdi ise hepsi sosyal güvenlik ile bir çatı altında toplandı. İsteyen istediğine gidiyor. Size en son anketin rakamlarını söyleyeyim, sağlık yine birinci sırada. Yani halkın memnuniyeti noktasında hükümetin en başarılı icraatları içerisinde sağlık yüzde 68'le yine birinci sırada'' diye konuştu.

Arınç, artık hastaların doktor ve hastane seçme hakkı bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Önceden bunlar yoktu. Ben bir avukat olarak, ancak emekli olduktan sonra sosyal sigorta kapsamında sağlık karnesine kavuşabildim. Sadece SSK'ya gidebiliyordum. Devlet hastanesine gitme hakkım yoktu. Şaşırıp gitsem, 'sen SSK'lısın, hadi bakalım yallah' diyorlardı. 'Orada yatak yokmuş, burada varmış', 'istediğin kadar yatak olsun, sen giremezsin' diyorlardı. Önceden böyleydi. Artık herkes sosyal güvenlik kapsamında. Bunlar şükredecek şeylerdir.''

-''Fransa'da bir hastalık çıksa, akşam üstü İstanbul'a geliyor''-

Prof. Dr. Saffet Solak'ın, bir konuşması esnasında söylediklerini unutamadığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları kaydetti:

''Kendisi şöyle bir şey demişti; 'Sağlıkta işin başı, sağlığın korunmasıdır. Yani hasta olup tedavi olmadan önce, o hastalığa yakalanmamaktır. Eskiden insanlarımız kolay kolay hasta olmazdı. Ya yedikleri içtiklerinden, ya helala harama dikkat ettiklerinden veya sakin bir hayat yaşadıklarından, şu bu sebeplerden dolayı bizde hastalıklar çok az görünürdü. Mesela frengi hastalığının Fransa'da ortaya çıktıktan sonra İstanbul'a gelişi tam 350 yılı buldu. Çünkü 350 yıl bu topraklardaki insanlar kendilerini bu hastalıktan korudular. Çünkü aile, toplum yaşantıları bu hastalığı reddediyordu. Kadın erkek ilişkileri onları muhafaza ediyordu ama şimdi Fransa'da bir hastalık çıksa, akşam üstü İstanbul'a geliyor.' Bu söylediklerini hiç unutamıyorum. Artık toplum, fert, birey olarak kendimizi koruyamayan bir bağışıklık sistemi içindeyiz. Başta kendi nefsim adına söylüyorum, sağlığımıza çok dikkat etmeliyiz.''

-''Türkiye'de sağlık alanındaki gelişmeler, Amerika'nın 5 katı ilerisindedir''-

Türkiye'de tedavi olmanın dünyanın birçok yerinden daha ucuz ve ciddi olduğunu aktaran Arınç, şunları söyledi:

''Türkiye sağlıkta artık bir hizmet üssüdür. Türkiye'de sağlık alanındaki gelişmeler, Amerika'nın 5 katı ilerisindedir. 2005'te Meclis Başkanı olarak Amerika'yı ziyaret ettiğimde duymuştum ama inanamamıştım. Dediler ki 'sizin acil servisleriniz ve yoğun bakımlarınız o kadar iyi ki biz bunun 10 katı gerisindeyiz. Acil servislerimiz bir hastayı ancak 7 gün sonra kabul edebiliyor. Bizim belli başlı sağlık alanlarını çıkartın. Geri kalanlar sizin 50 yıl gerinizde' dediler. Düşünebiliyor musunuz? 'Olamaz' diye isyan ettim ama öyleymiş. Sağlık noktasında herkesin gözünde büyüyen dev Amerika'dan çok daha iyi durumdayız.''

''TSE Kalite Belgesi'' alan AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'nın Kaplıkaya Cazibe Merkezi'ndeki ödül törenine de katılan Arınç daha sonra, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Yıldırım ilçesinde yapılan ''Sağlık Parkı''nın açılışını yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.