Bundesliga'da ilk hafta lideri Stuttgart

Bundesliga'da ilk hafta lideri Stuttgart

Alman 1. Ligi'nin (Bundesliga) ilk haftasında bugün oynanan karşılaşmalardan sonra, kendi sahasında Schalke 04'ü 3-0 yenen VfB Stuttgart liderliğe oturdu.

Sahasında FC Kaiserslautern'i 2-0 yenen Werder Bremen ikinci olurken, Hamburger SV'yi dün 3-1 mağlup eden Borussia Dortmund ise 3. sırada bulunuyor.

VfB Stuttgart-Schalke 04 karşılaşmasının ilk yarısında Cacau 37. dakikada güzel bir şutla takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın 2. yarısında da üstünoynayan VfB Stuttgart, 56. dakikada Harnik'in ve 89. dakikada Japon futbolcu Okazaki'nin golleriyle durumu 3-0 yaptı ve karşılaşma Stuttgart'ın galibiyeti ile sonuçlandı.

Werder Bremen-FC Kaiserslautern karşılaşmasının skoru ise maçın 2. yarısında Markus Rosenberg'in 60. ve 81. dakikada attığı goller ile belirlendi.

Hannover 96 kendi sahasında Hoffenheim'ı, Schlaudraff'ın ilk yarının 15. dakikasında serbest vuruştan attığı gol ve 30. dakikadakazanılan bir penaltıyı Mohammed Abdullaoue'nin gole çevirmesi sonucunda 2-1 yendi. Hoffenheim'ın tek golü ise ilk yarının 18. dakikasında Salihoviç'ten geldi.

FC Köln ise kendi sahasında VfL Wolfsburg'a 3-0 yenildi. Wolfsburg'un golleri ilk yarıda 11.dakikada Patrick Helmes, 2. yarıda 96. dakikada Marcel Schaefer ve 90. dakikada yine Helmes'ten geldi.

FC Augsburg-SC Freiburg karşılaşması ise 2-2 berabere sonuçlandı. Tüm gollerin ikinci yarıda atıldığı karşılaşmada ilk golü 48. dakikada Freiburg adına Cisse kaydetti. Augsburg 54. dakikada Mölders'in kafa golüyle 1-1 beraberliği yakaladı. Bu golün hemen ardından 55. dakikada Makiadi Freiburg'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Maçı bırakmayan Augsburg 81. dakikada yeniden Mölders'in kafa golüyle durumu 2-2 yaptı.

Bundesliga 1. hafta karşılaşmalarında bugün alınan sonuçlar şöyle:

Werder Bremen - FC Kaiserslautern: 2-0

Hannover 96 - Hoffenheim: 2-1

VfB Stuttgart - Schalke 04: 3-0

FC Köln - VfL Wolfsburg: 0-3

FC Augsburg - SC Freiburg: 2-2

Bu akşam ayrıca, Hertha Berlin sahasında FC Nürnberg'i ağırlayacak.

Bundesliga 1. hafta karşılaşmaları çerçevesinde yarın ise Mainz 05-Bayer Leverkusen ve Bayern Münih-Borussia Mönchengladbach karşılaşmaları oynanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.