Bunlar da mı yalan?

Bunlar da mı yalan?

TRT 1'de yayınlanan ve terör devleti İsrail'in Gazze saldırılarını konu alan "Ayrılık" dizisiyle iki ülke ilişkileri bir kez daha gerildi.

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi...

Dizide yer alan, İsrail askerlerinin silahsız çocuklara ateş açması ve Filistinlilerin kurşuna dizilmesi sahneleri, Yahudi cephesini adeta çıldırttı. İsrail'in küstah yöneticileri, Türkiye'ye tepkilerini dile getirmek için değişik kanalları kullanırken, kamuoyundan TRT'ye destek yağıyor.

STK'LAR AYAKTA
‘Özgürder', ‘Mazlumder', ‘Memur-Sen', ‘Hizmet-İş', ‘Bem-Bir-Sen', ‘Diyanet-Sen', ‘Birlik Haber-Sen', ‘GAP Gazeteciler Birliği', ‘TYB', ‘Sağlık- İş', ‘Sağlık-Sen', ‘İHH', ‘Sivil Düşünce', ‘Büro Memur-Sen', ‘Özgür Eğitim-Sen', ‘Özerk Diyanet-Sen' ve ‘Tüketiciler Birliği' temsilcileri, gerçeklerin İsrail'i rahatsız ettiğini ancak gerçeklerden kaçılamayacağını belirttiler. Siyonistlere yıllardır ayna tutup gerçek yüzlerini görmelerini kimsenin sağlamadığını vurgulayan Sivil Toplum Temsilcileri, “TRT bunu başarmıştır. Vampirlerin aynadan nasıl göründüklerini göstermişlerdir. Yayınlanan dizideki görüntüler film değil, gerçeğin ta kendisidir. Dizide emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

ONE-MİNUTE İSTİYORLAR
Miray Film Yapım Şirketi Genel Müdürü Eyüp Gökhan Özekin de, TRT'de yayınlanan ‘Ayrılık' dizisine destek verirken, çok önemli hatırlatmalarda bulundu. Özekin, “Nazilerin Yahudilere 2. dünya savaşında yaptıkları katliamı anlatan çok sayıda film çekildi. Bunlardan biri de “Piyanist” filmidir. Bu film, TRT'de yayınlanmıştır. Bugün Siyonistlerin tepki gösterdiği ‘Ayrılık' dizisindeki görüntülerden çok daha ağır sahnelere yer verilmiştir. Sonra TRT'de yayınlanan dizide canlandırılan olaylar yalan değil, gerçektir. Bu gerçekliği inkar etme lüksümüz olmadığına göre takdir etmeliyiz” diye konuştu. Sözlerini, “Siyonistlerin yaptığı katliamları bir film altında toplamaya kalksak ‘ribon' yetmez” diye sürdüren Özekin, “Kesinlikle Siyonistlere yeni bir ‘one minute' daha gerekli” dedi.

HİTLER'İ ANLATAN FİLMLER NE OLACAK?
Program Yapımcısı Fatma Acer de, İsraillilere sert tepki göstererek, “Yaptığı zulümleri inkar edercesine TRT'yi ve onun üzerinden Türk halkını eleştirmeye kalkan İsrailli yöneticiler, o dizideki görüntüleri bir kez daha izlesinler de vampirliklerini görsünler. Hitler'in kendilerine yaptıklarını, tiyatro gösterilerinde, sinemalarında ve belgesellerinde abartılı bir üslupla anlatan İsraillilerin, kendi acımasızlığının gözler önüne serilmesine tepki göstermeye hakkı yoktur” diye konuştu.

VAKİT

Etiketler :