Bunların Hepsi mi Tesadüf?

Bunların Hepsi mi Tesadüf?

Son yıllarda ülkeyi kana bulayan saldırıların hep kritik süreçlerde gerçekleşmesi, “Bunların hepsi mi tesadüf” dedirtiyor.

HEPSİ Mİ TESADÜF?

 

Son yıllarda ülkeyi kana bulayan saldırıların hep kritik süreçlerde gerçekleşmesi, “Bunların hepsi mi tesadüf” dedirtiyor.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

Terör örgütü tarafından bölge halkını taşıyan minibüslere düzenlenen saldırılarda, bugüne kadar 157 sivil katledildi. Sivil katliamlarda hayatlarını kaybedenlerin çoğunluğunun ise çocuk ve kadınlardan oluşması, örgütün kana susamış yüzünü gözler önüne serdi.

KRİTİK DÖNEMLERDE ÜLKE KAN GÖLÜ

Diğer taraftan Ergenekon operasyonunun derinleştiğinde, demokratikleşmeye yönelik reformlar gündeme geldiğinde ve TBMM’de ülkenin geleceğini ilgilendiren önemli görüşmeler yapıldığı zaman ülkenin kan gölüne çevrilmesi, taşeronların ‘demokratikleşmeden’ ne kadar korktuğunu ortaya çıkardı. Kritik dönemlerde yaşanan Sarıyayla, Reşadiye, Aktütün ve Dağlıca baskını ile Anafartalar ve Güngören saldırıları, terör örgütünün korkusunu gözler önüne serdi.

STK’LAR: TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

Hakkari’nin Durankaya beldesinde sivillere yönelik gerçekleştirilen mayınlı saldırı, bölge halkı ve sivil toplum örgütleri tarafından yüksek bir sesle kınandı. Daha önce bebek katili Abdullah Öcalan’ın talimatı üzerine 12 Eylül referandumunu boykot kararı alan PKK ve BDP’ye tepki gösteren yurtdışında yaşayan ve örgütten ayrılan eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu ‘Özgür Bireyler Topluluğu’ ve bölge STK’ları terör örgütünün mayınlı saldırısını lânetledi.

KÜRTLERDEN ORTAK TAVIR

Hain saldırı sonrası Kürtlere çağrıda bulunan topluluk, bu çirkinliğe karşı tepki gösterilmesini ve hesap sorulmasını istedi. Kürtlerin bu tür eylemlere karşı sessiz kalmamasını isteyen Özgür Bireyler Topluluğu yayınladıkları bildiride, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın son açıklamalarına da tepki gösterdi. BDP’nin hain saldırı sonrası olayı hükümete yükleme çabası içine girdiğini vurgulayan topluluk, bu çabayı hain saldırıda esas sorumluluğu bulunanları aklamaya yönelik bir hamle olarak değerlendirdi. PKK’ya karşı ortak tavır alınmadan şiddet olaylarının son bulmayacağının vurgulandığı bildiride, “Hakkari’de işlenen insanlık suçunu lanetliyoruz” denildi.

DİYARBAKIR’DAN HAİN SALDIRIYA KINAMA

Diyarbakır Barış Adalet ve Kardeşlik Grubu adına açıklamalarda bulunan İbrahim Gökdemir de barış ve huzur ortamını istemeyen karanlık güçlerin yine devreye girdiğini belirtti. Her zamandan daha çok ihtiyaç duyulan sükunet ortamının bir daha karanlık eller tarafından bozulduğuna dikkat çeken Gökdemir, mayın saldırısını düzenleyenlerin, Ramazan ayında Hakkari ve İdil’de iki imamı silahla vuranların, huzuru bozmak isteyen karanlık güçler ve uzantılarının menfaatine hizmet ettiğini vurguladı. Saldırıyı şiddetle kınadıklarını açıklayan Gökdemir, “Ülkeyi annelerin gözyaşları ile boğmaya çalışanlara tahammülümüz yok” diye konuştu.

UAÖ’DEN KINAMA

Uluslararası Af Örgütü Güneydoğu Temsilciliği de kınama bildirisi yayınlayarak, “Günlük yaşamlarına devam eden insanları hedef alan böyle bir saldırı, uluslararası hukukun en temel ilkelerine tamamen aykırıdır” dedi.

Öte yandan; Türk Haber-İş, Şeker İş, Muş Demokrasi Platformu, Türk-İş, Tes-İş, KESK ve birçok STK da saldırıyı kınayarak, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

‘KÜRESEL OYUNUN PARÇASI OLMAYALIM’

Hakkari’nin Durankaya Beldesi’nde sivillere yönelik gerçekleştirilen mayınlı saldırıyı kınayan Memur Dernekleri Federasyonu Başkanı Cengiz Özbay, halkı provokasyonlara karşı uyardı. 9 sivili katleden teröristlerin eli kanlı ve kirli bir küresel oyunun parçası olduğunu vurgulayan Özbay, “Birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan, büyüyen ve gelişen Türkiye’nin önüne mayınlar döşeyen taşeronları kınıyoruz” dedi. “Terörün amacının kaos çıkarmak olduğunu belirten Özbay, “Terörün karşısına yekvücut bir toplum olarak çıkarak ve provokatörlerin oyunlarına gelmeyerek huzura hizmet etmeliyiz” diye uyardı.

KRİTİK ZAMANLARDA KANLI SALDIRILAR YAŞANDI

Gündemde Anayasa değişikliği: Sarıyayla baskını - 5 asker şehit.

- İkinci Tur Anayasa Görüşmeleri : Lice ve Dağlıca’da çatışma - 3 asker şehit.

- Kanlı gemi baskını: İskenderun saldırısı ve tırmanan terör - 11 asker şehit.

- Demokratik açılım: Dost mayını patlaması - 7 asker şehit.

- Taş atan çocuklar yasası ve DTP’nin kapatılma davası: Reşadiye baskını - 7 asker şehit.

- ETÖ iddianamesi kabul edildi: Güngören saldırısı - 17 sivil vatandaş öldü.

- Ergenekon davası başladı: Soruşturma derinleşti - Aktütün baskını - 17 asker şehit.

- Orgeneraller gözaltına alındı: KCK sokakları karıştırdı - Kemah’ta mayın patladı - 9 şehit.

-Tezkere tartışmaları: Anafartalar’da patlama - 7 sivil vatandaş öldü. Beşağaç köyünde 12 vatandaş öldürüldü. Şırnak’ta birliğe saldırı - 15 asker şehit.

- Köşk referandumu sabahı: Dağlıca baskını - 13 asker şehit - 8 asker rehin.

İŞTE TARİHTEKİ MİNİBÜS BASKINLARI

- 14 Nisan 1990: Mardin’in Derik ilçesinde minibüse konan bomba patladı; 3 kişi öldü.

- 11 Haziran 1992: Bitlis’in Tatvan ilçesinde teröristler, bir minibüsü durdurarak içinde bulunan 13 kişiyi kurşuna dizdi.

- 5 Eylül 1992: Bingöl-Genç karayolunu kesen bir grup terörist, minibüs ve çeşitli araçlardan indirdikleri 7 kişiyi kurşuna dizdi.

- 15 Eylül 1992: Batman’ın Kozluk ilçesi yakınlarında bir minibüste, teröristlerin bombalı ve silahlı saldırısına uğrayan 10 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

- 20 Ekim 1992: Bingöl’ün Solhan ilçesi Hazarşah köyü yakınlarında, bir otobüsü durduran teröristler, 19 yolcuyu kurşuna dizerek öldürdü, 6 kişiyi ise yaraladı.

- 4 Ağustos 1993: Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı ve Yenidoğan köyleri arasında yol kesen teröristler, iki yolcu minibüsünde bulunan 28 kişiyi kurşuna dizdi.

- 4 Ekim 1993: Mardin’in Midyat ilçesinde köy yoluna döşenen mayına bir yolcu minibüsünün çarpması sonucu 26 kişi öldü.

- 19 Mart 1995: Tunceli’den Ovacık ilçesine giden 50 araçlık konvoy, PKK tarafından roketatar saldırısına uğradı. 18 kişi hayatını kaybetti.

- 8 Kasım 1996: Hakkari’nin Çukurca ilçesi Köprülü köyünde bir grup teröristin bir minibüse roketatarlı saldırısı sonucu 12 kişi öldü.

- 29 Eylül 2007: Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Beşağaç köyü yakınlarında bir minibüs tarandı, 12 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

- 16 Eylül 2010: Geçitli köyü yakınlarında sivilleri taşıyan minibüsün geçişi sırasında, yola döşenen mayın patlaması sonucunda 9 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

Vakit-

Etiketler :