Frankfurt'taki Türkler sandık başında

Frankfurt'taki Türkler sandık başında

Almanya’nın Frankfurt kenti ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşları oylarını kullanmaya başladı-Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Karartı:-"Vatandaşlarımızın oy kullanma işleminin huzurlu ve sakin geçmesi için gerekli tüm önlemleri aldık"

FRANKFURT (AA) - Almanya’nın Frankfurt kenti ve çevresinde yaşayan Türk seçmenler, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması için sandık başına gitti.

Sabah erken saatlerden itibaren Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğuna gelen vatandaşlar, oylarını kullanmaya başladı.

Başkonsolos Burak Karartı, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, görev bölgelerinde yaklaşık 142 bin seçmenin bulunduğunu ve hafta içi 8 hafta sonu ise 10 sandıkta vatandaşların oylarını kullanabileceğini söyledi.

En son Kasım 2015’teki genel seçimlerde görev bölgesinde yaklaşık 57 bin oy kullanıldığını ve katılımın yaklaşık yüzde 40 olduğunu belirten Karartı, "Bu seçimlerde katılımın ne kadar olacağını kestirmek güç tabii ama bundan daha aşağı düşeceğini tahmin etmiyoruz. Hatta belki biraz daha artış da olabilir diye tahminlerimiz var. dedi.

Oy verme işleminin gayet sakin ve huzurlu bir şekilde devam ettiğini dile getiren Karartı, "Vatandaşlarımızın oy kullanma işleminin huzurlu ve sakin geçmesi için gerekli tüm önlemleri aldık." diye konuştu.

Karartı, yurt dışındaki seçmenlerin 9 Nisan'a kadar oylarını verebileceklerini hatırlatarak, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı her vatandaşın istediği temsilcilikte sandıklara gidebileceğini ifade etti.

Öte yandan güvenlikten geçerek sandık başına giden seçmenler kimlik kontrolünün ardından oylarını kullanabiliyor. Seçmenlerin, oy kullanırken, üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya pasaportlarını yanlarında bulundurması gerekiyor.

Almanya'daki vatandaşlar oylarını, sandıkların kurulduğu Berlin, Köln, Münih, Hannover, Hamburg, Nürnberg, Karlsruhe, Frankfurt, Essen, Münster, Düsseldorf, Stuttgart ve Mainz Başkonsolosluk bölgelerindeki seçim merkezlerinde 9 Nisan'a kadar 09.00 -21.00 saatlerinde kullanabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.