Burak Yılmaz'dan play-off başvurusu

Burak Yılmaz'dan play-off başvurusu

Play-off'ta atılacak gollerin krallık yarışına dahil olması talep edilecek.

Play-off'ta atılacak gollerin krallık yarışına dahil olması talep edilecek. Tanju Çolak'ın, 39 gol attığı 20 takımlı ve 38 maçlık sezon emsal gösterilecek. Bir gol daha atarsa Altın Ayakkabı yarışmasında 4. sıraya yükselecek


STATÜDE YAZMIYOR

Beşiktaş maçında kaldığı yerden gollerine devam eden Burak Yılmaz rekorlara yürümeyi sürdürürken, krallık yarışındaki belirsizlik kafaları karıştırıyor. Bu sezon ilk kez uygulanan playoff'lu sistemdeki belirsizlik Burak'ı da etkilemiş durumda. Playoff'ta atılacak gollerin krallık yarışına eklenip eklenmeyeceği statüde açıkça belirtilmedi. Gözünü Tanju Çolak'ın 39 gollük rekoruna diken Burak Yılmaz'ın, play-off'ta atılacak gollerin de sayılmasını talep edeceği öğrenildi.

 

YILDIZLARLA KAPIŞIYOR
Avrupa'nın en prestijli ödüllerinden biri olan "Altın Ayakkabı" yarışında Ronaldo, Messi ve Van Persie gibi yıldızlarla kapışan Burak, play-off gollerinin de geçerli sayılması için İspanya ve İngiltere liglerinin 38 hafta üzerinden oynandığını, Tanju Çolak'ın rekor kırdığı sezon da Türkiye Ligi'nde 20 takımlı
38 maçlık sistemin uygulandığını emsal gösterecek. Bu arada Burak, Altın ayakkabı yarışında bir gol daha atarsa geçtiğimiz aylarda biten Estonya'da 46 gol atan Cekulajevs'i geçip 4. sıraya yükselecek.

TEKKE'YE YAKLAŞTI
Bordo-mavili takımın gol makinesi Burak Yılmaz, 2004-2005 sezonunda 31 gol atarak "Trabzonspor tarihinin en golcü futbolcusu" unvanını alan Fatih Tekke'ye çok yaklaştı. Ligde 30 golü bulunan Burak, kalan 5 haftada 2 gol daha bulursa Tekke'den bu unvanı alacak.

TANJU'YA 9 GOL VAR
Burak Yılmaz'ın bir diğer hedefi de Türkiye Ligi'nin bir sezonda en çok gol atan ismi Tanju Çolak'ın rekorunu kırmak. 1987-88 sezonunda 37 maçta 39 gol atan Tanju Çolak'ı yakalamasına 9 gol olan Burak, takımı playoff'a giderse bu hedef için daha iddialı bir konuma gelecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.