Burak Yılmaz - Ronaldo çarpışması

Burak Yılmaz - Ronaldo çarpışması

Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar 8'er gol atan iki oyuncunun Real Madrid - Galatasaray maçı öncesi sezon boyunca gösterdikleri performansları karşılaştırdık.

*Burak Yılmaz Şampiyonlar Ligi’nde 85 dakikada bir gol atıyor, C.Ronaldo 90 dakikada 1 gol atıyor:

 
Burak Yılmaz geride kalan 8 maçın (7 tanesi ilk 11’de 1 tanesinde sonradan dahil olarak) hepsinde görev yaptı. Toplamda 677 dakika sahada kalan Burak her 85 dakikada 1 gol kaydetti. Cristiano Ronaldo ise takımının tüm maçlarında 90 dakika sahada kaldı ve 90 dakikada 1 gol ortalamasına ulaştı. 
 
 
*Cristiano Ronaldo turnuvanın en çok isabetli şut atan oyuncusu:
 
Cristiano Ronaldo 8 maçta toplamda 41 kez isabetli şut attı ve bu alanda en başarılı oyuncu oldu. Cristiano Ronaldo %72 gibi çok yüksek isabet yüzdesi yakalarken Burak Yılmaz 18 isabetli şut ile bu alanda 5.sırada yer aldı. Burak Yılmaz ise %60 isabet oranı yakaladı. Burak Yılmaz ayrıca 14 ofsayt ile en çok ofsayt pozisyonunda kalan iki oyuncudan biri oldu. 
 
*Burak Yılmaz 4 kafa golü attı, Cristiano Ronaldo 1 kafa golü attı: 
 
Burak Yılmaz 8 golünün 4 tanesini kafayla attı ve turnuvanın çeyrek final maçları öncesi en çok kafa golü atan oyuncusu oldu. Cristiano Ronaldo ise sadece 1 golünü kafayla attı. Her iki oyuncu da penaltıdan gol atmadı.  Cristiano Ronaldo gollerinin 1 tanesini ceza sahası dışından kaydetti. 
 
*Her İki oyuncuda gollerini daha çok deplasmanda attı:
 
Hem Burak Yılmaz hem de Cristiano Ronaldo gollerinin çoğunu deplasmanda attı. İç sahada 3’er gol atan oyuncular deplasman maçlarında ise 5’er gol kaydetti. 
 
*Cristiano Ronaldo 2012-13 sezonunda 44 resmi maçta 44 gol attı:
 
Cristiano Ronaldo bu sezon resmi maçlarda takımı adına 44 gol kaydetti. Cristiano Ronaldo maç başına 1 gol ortalamasına ulaşırken Burak Yılmaz 31 resmi maçta 26 gol atıp maç başına 0,84 gol ortalamasına ulaştı. 
 
İşte iki oyuncunun grafik haline getirilmiş performansları
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.