"Buraya Türkler giremez"  gerginliği

"Buraya Türkler giremez" gerginliği

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde doğu kökenliler vatandaşlar ile yerli halkın arasında başlayan tartışma taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Olaylar güçlükle önlendi

Saat 14.30 sıralarında Dalyan'da bir otelin restoranına gelen gençler, mekan sahipleri tarafından içeri alınmadıklarını ileri sürdü. İddiaya göre, aslen Diyarbakırlı olduğu belirtilen Murat H.'nin işlettiği mekana gelen gençler, "Buraya Türkler giremez" denilerek içeri alınmadı. Bunun üzerine gençler ile restoran çalışanları arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından gençler mekanı terk ederken, saat 18.30 sıralarında yaklaşık 50 kişilik bir grup mekanı bastı. Ellerinde sopa ve demir çubuklarla mekanın kapı, pencere, masa ve sandaleyelerini kırarak mekâna zarar veren grubun saldırısı karşısında restoran çalışanları üst katlara kaçtı. Grup bu seferde üst katı taş yağmuruna tuttu. Çalışanlarında gruba karşı molotof kokteyli ile karşılık verdiği ileri sürüldü.

Olayı haber alan Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler, olay yerine gelerek müdahale etti. Ancak bu sırada mekân önündeki grubun sayısı daha da arttı. Olayı duyan vatandaşların olay yerine akın etmesi üzerine ekipler takviye kuvvet istedi. Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığı, Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Dalaman Havalimanı'ndan polis ekipleri Dalyan'a geldi. Zaman zaman jandarmanın havaya ateş ettiği olaylarda, otele girmek isteyen kalabalık Kaymakam Mustafa Gürdal, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Cumali Tosun ve İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı'nın araya girmesiyle güçlükle engellendi. Olayda 3 kişi hafif şekilde yaralanırken, yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin restoran önünde bekleyen vatandaşları ikna çabaları 6 saat sürdü. Yüzlerce vatandaş ikna çabalarının sonuç vermesinin ardından restoranın çevresinden ayrıldı. Ancak güvenlik amacıyla güvenlik güçlerinin restoran çevresinde bekleyişi sürüyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.