Köy okullarından SBS şampiyonluğuna

Köy okullarından SBS şampiyonluğuna

Burdur ve Denizli'nin köylerinde yaşayan iki öğrenci SBS'de şampiyon oldu.

Burdur ve Denizli'nin köylerinde yaşayan ve SBS'ye köylerinden kilometrelerce uzaktaki dershanelere giderek hazırlanan iki kız öğrenci SBS sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğine ortak olmanın sevincini yaşıyor.

Burdur'un Çeltikçi ilçesine bağlı Kuzköy'de yaşayan Kezban Akın Burdur'daki, Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Arıkaya Köyü'nde yaşayan Berna Çağdaş da Burdur'un Gölhisar ilçesindeki dershanelere giderek hazırlandıkları Seviye Belirleme Sınavı'ndan (SBS) 500 tam puan aldılar. Zor şartlar altında eğitimlerini sürdüren Akın ve Çağdaş, Türkiye birinciliğine ortak oldular.

Başarısının arkasında en büyük payın babasına ait olduğunu belirten Kezban Akın, ''Babam inşaatlarda çalışarak kitaplarımı aldı, beni dershaneye gönderdi. Babama olan borcumu ödemek için çok çalıştım ve 8. sınıfta 500 tam puan aldım'' dedi.

6. sınıfta iken SBS'den 423, 7. sınıfta 487 puan aldığını anlatan Kezban Akın, doktor olmak istediğini ifade etti.

Köylerinde hamallık yaparak kızını okutmaya çalıştığını anlatan Halil Akın ise, kızını okutmak için elinden gelen herşeyi yaptığını söyledi. Akın, kızının gösterdiği başarının kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.

Her haftasonu yaşadığı Çameli'ne bağlı Arıkaya Köyü'nden, Burdur'un Gölhisar ilçesine 35 kilometre yol katederek gelen ve dersaneye devam eden Berna Çağdaş da, genetik mühendisliğini hedefliğini kaydetti.

Arıkara Köyünde kahvehanecilik yapan babasının, her hafta sonunda kendisini Gölhisar'daki dersaneye getirdiğini belirten Berna Çağdaş çok sayıda test çözdüğünü, hemen her deneme sınavına katıldığını ve bol bol kitap okuduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.