Burhan Kuzu'dan ilginç savunma!

Burhan Kuzu'dan ilginç savunma!

AK Partili Burhan Kuzu, komisyonla ilgili iddialara cevap verirken öyle bir örnek verdi ki gülümsetti.

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 4 bakanla ilgili oluşturulan Soruşturma Komisyonu'nda muhalefet üyelerinin ihsas-ı rey yaptığını söyledi. Verecekleri kararın belli olduğunu; ancak komisyonun faaliyetlerini gizli yürütmesi gerektiğini iddia eden Kuzu, Hakkı Köylü'nün telefonla arandığı iddialarına ise oldukça ilginç bir cevap verdi.

Burhan Kuzu, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. 17-25 Aralık iddiaları sonrası dört bakanla ilgili TBMM'de oluşturulan Soruşturma Komisyonu'nun çalışmalarının gizli olması gerektiğini ifade eden Kuzu, özellikle muhalefet milletvekilinin soruşturmalarla ilgili konuşmasını, hukukçu olarak doğru bulmadığını söyledi. İşte Kuzu'nun canlı yayındaki sözleri;

"Gizli olması gereken bir komisyon toplantısı konusunda muhalefetin özellikle dekomisyon üyelerinin bu kadar konuşmasını doğru bulmuyorum. Eğer muhalefet milletvekilleri kendilerine yeterli belgenin gösterilmediğini söylüyorlarsa, nasıl peşin hükme varabiliyorlar? Bir hukukçu olarak söylüyorum o zaman nötr olmaları gerekiyor.

"YASA GEREĞİ GİZLİDİR"

Biz de iktidara geldiğimiz de sekiz dokuz bakan hakkında bu şekilde soruşturma açtık. Yasa gereği bunlar gizlidir. Dışarıya çok yansıma olunca, mecbur kaldı komisyonbaşkanı yasak getirmeye. Olan bir yasağı tescillemiş oldu, mahkeme kararıyla. 

"MUHALEFET İHSAS-I REY YAPMIŞTIR"

Bu iki üyenin (komisyondaki muhalefet milletvekilleri) söyledikleri ihsas-ı rey'dir (oyunun rengini belli etme). Kesinlikle bu kişiler suç işlemiştir gitsin diyecekler. Allah'ın emri artık bu. Bizimkilerin ne diyeceği belli değil. Bunu hukukçu olarak söylüyorum. Ben olsam çıkmazdım.

"KOMİSYON BAŞKANI KÖYLÜ'YÜ KİM ARIYOR?"

Telefon her zaman gelir. Bilmiyoruz ki Hakkı Köylü'ye nereden telefon geliyor. Belki eşinden geldi, bilmiyoruz ki... "Özledim seni, ne zaman geliyorsun eve" diyorduk belki de eşi. Görmemiştir Hakkı Bey'i, nereden bileyim ben bunu. İllede bunun Başbakan'dan, Cumhurbaşkanı'ndan geldiğini söylemek hastalıktır. Oradan gelse bile belki de başka şey konuşulmuştur bilemiyorum. Benim için sonuç önemlidir. 

"MAHKEME KAPATTI AMA KOMİSYON KURULDU"

Şuyu vukuundan beterdir, başka da çare yoktur. Şimdi niye AK Partili vekiller düşünüyor götürsek mi götürmesek mi diye. Kendi düşünmüyor mu? Siyasi bir karardır bu sonuç olarak, verilecek karar. Dolayısıyla nasıl karar verileceği belli değil. Şimdi biz bunu bilemeyiz. 17-25 Aralık ile ilgili davaları mahkeme böyle bir örgüt yoktur diye kapattı. Şimdi ne diyeceğiz? Kapattı gitti, böyle bir dava yok."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.