Burhan Kuzu'dan Arınç'a: Alınganlığını doğru bulmuyorum

Burhan Kuzu'dan Arınç'a: Alınganlığını doğru bulmuyorum

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının, kongrede ayakta dinlendiğine' yönelik soru üzerine 'Cumhurbaşkanı'nın mesajı, tabii devlete saygıdan kaynaklandı'' dedi. Kuzu, Arınç'ın kongreye katılmamasıyla il

Burhan Kuzu, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi, parti genel merkezine gelişinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti kongrelerinin her zaman coşkulu olduğunu, dün de aynı şeyin yaşandığını belirten Kuzu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ve yeni Genel Başkan Binali Yıldırım'ın kongredeki mesajlarının gayet anlamlı olduğunu bildirdi. Kuzu, kongrede, AK Parti'nin kuruluş felsefesine yakışır konuşmalar yapıldığını ifade etti.

Yıldırım'ın kongredeki, terörle mücadeledeki kararlılık ve başkanlık sistemi konularında verdiği mesajları önemsediğine dikkati çeken Kuzu, başkanlık sistemi konusunda bundan sonraki süreçte biraz daha somut adımların atılabileceğinin altını çizdi. Kuzu, "Ama bu nasıl olur, ne zaman olur, onu çok bilemiyorum" dedi.

"BU BİR EDEP MESELESİ"

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının, kongrede ayakta dinlendiğine" yönelik soru üzerine Kuzu, "Cumhurbaşkanı'nın mesajı, tabii devlete saygıdan kaynaklandı. Yani Cumhurbaşkanımız Genel Kurul'a geldiği zaman muhalefet ayağa kalkmıyor, Ahmet Necdet Sezer geldiği zaman biz ayağa kalktık, AK Parti grubu olarak. Dolayısıyla bu bir edep meselesidir." yanıtını verdi.

"TAM 40 YILDIR BUNLARI ANLATIYORUM"

"Bu kongreyle artık Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'ye tamamen damgasını vurdu diyebilir miyiz?" sorusuna ilişkin Kuzu, muhabbetin, sevginin bütün tabanda, çok yüksek oranda her zaman var olduğunu belirterek, şu yanıtı verdi: "Bu yeni olan bir şey değil. Yani o gönül bağlarını koparmak mümkün değil. Ondan illa ki bir siyasi tablo çıkarmayı doğru bulmam ama belli ki Türkiye'de iki başlılık cidden bir sorun. Bu yeni bir şey de değil. Alın dinleyin, rahmetli Demirel'i, rahmetli Türkeş'i, rahmetli Erbakan'ı... Hepsi aynı vurguyu yaptılar. Bunların hepsiyle ben çalıştım. Özellikle Özal'la çok daha uzun süre çalıştım. Demirel de zaman zaman birtakım şeyler sormuştur, hep bunlara vurgu yapmıştır, o dönemde de. İki başlılığın sıkıntıları bunlar. Tam 40 yıldır bunu anlatıyorum Türkiye'de. Zaman zaman yaşanan olaylar beni doğruluyor. Sonra bir rahatlama var gibi duruyor ama sonra tekrar başlıyor. Bence bu işi uzatmadan çözmek lazım. Yani muhalefet de destek versin, şu işi bitirelim."

'ARINÇ'IN SON ALINGANLIĞI...'

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, olağanüstü kongreye ilişkin açıklamaları ve "kongrede kendisine yer ayrılmadığı"nın hatırlatılması üzerine ise Kuzu, "Arınç, yıllardır parti içinde bulunmuş bir arkadaşımız, büyüğümüz. Hizmeti için bir şey diyemeyiz ama bu son alınganlığını doğru bulmam. Çünkü ben partinin kurucu üyesiyim. Eski bakanlarla beraber, aynı yerde oturduk, mutlaka onun yeri de orasıdır. Öyle biliyorum. İl başkanları arasında, delegelerin yeri olarak belki gösterilmiş olabilir. Mutlaka konumu oradadır. Bir yanlış algılama var gibi geliyor bana." ifadesini kullandı.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI

 Kuzu, anayasa değişiklik teklifinin ne zaman Meclise geleceğine ilişkin soruya da "Daha önce böyle bir şey söylendi ama partili cumhurbaşkanlığı veya başka bir alternatif konusunda verilmiş bir karar yok. Benim duyduğum böyle en azından. Belki bundan sonra hükümet kurulunca hızlanabilir. Belli bir süreçte gelir, daha seçime çok var nasıl olsa." cevabını verdi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve MKYK Üyesi Veysi Kaynak ise AK Parti'nin çok coşkulu bir kongre gerçekleştirdiğini belirterek, kongrenin  hayırlı olmasını diledi. Önlerinde çok önemli bir süreç olduğuna işaret eden Kaynak, şunları kaydetti: "Bir yandan Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi terörle mücadele kararlılıkla sürecek. Ülkenin kalkınma mücadelesi sürecek. Bölgede bizden beklenen şeyler yerine getirilecek. Türkiye bu dönemde bu yeni yapıyla da milletin ihtiyacı olduğuna kesin olarak inandığımız başkanlık sistemi ve partili cumhurbaşkanlığı sistemini  de inşallah yerine getirecek."   

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, kongreye davet edilip edilmediği ile ilgili bir soru üzerine kongreye davetli olduğunu, ancak bu kongrenin bir veda kongresi olması nedeniyle katılmadığını belirtmişti. Arınç, "Yakama takacağım karta baktığımda geçmiş dönem milletvekili olarak nitelendirildiğimi gördüm. Geçmiş dönem milletvekilliyim ama aynı zamanda geçmiş dönem Meclis Başkanı ve geçmiş dönem Başbakan Yardımcısıyım. Benim yerimi iyi tayin edememişler. Aklıma kötü şeyler de gelmiyor değil" demişti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.