Bürokrasi, istihdama engel

Bürokrasi, istihdama engel

GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu: Yerel bürokrasi, istihdam projelerimizi olumsuz etkiliyor

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, kalifiye eleman yetiştirmek için hazırladıkları projeleri hayata geçirmede yerel bürokrasiyi aşamadıklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, iş dünyasındaki kalifiye eleman sıkıntısına çözüm bulabilmek için proje hazırladıklarını ancak yerel bürokrasi kademesindeki sorunlar sebebiyle bunu hayata geçiremediklerini kaydetti.

 

İş dünyasında yüksek bilgi ve beceri düzeyine sahip kalifiye iş gücüne olan talebin her geçen gün arttığına dikkat çeken Çakırmelik, "Her hamleyi devletten beklemek doğru değildir. Sivil toplum örgütlerinin de istihdam ve nitelikli işgücü konusunda kendi projelerini geliştirmeleri gerekmektedir. Bu bilinçle oda olarak kalifiye eleman sıkıntısına çözüm üretmek hedefiyle bazı projeleri hayata geçirme teşebbüsümüze rağmen, yerel bürokrasi kademesinde aşılamayan sorunlardan dolayı istediğimiz adımları atamadığımızı özellikle vurgulamak isterim." dedi.

 

GTSO olarak, KOSGEB'in hibe programlarına dönük eğitici ve bilgilendirici toplantılar tertiplediklerinin altını çizen Çakırmelikoğlu, KOSGEB hibe programlarına dönük projelere taleplerin gelmesinin yatırım ve istihdama önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

 

Çakırmelikoğlu, "Teşvik Yasası avantajlarıyla bölgemizde kurulan tekstil fabrikaları bugün ilimizde bin 500'ü aşan istihdam sağlamaktadır. İlimiz tekstil merkezi hüviyetine bürünürken, bölgede yeni konuşlanan sektör olmanın verdiği zorluklardan dolayı tekstilde yaşanılan sorunlara çözüm üretmek için oluşturulan komisyon çalışmalarına başlamıştır. Bu komisyonla ilimizde faaliyet gösteren tekstil firmalarını analiz ederek bu işletmeleri bir araya getirmek ve sorunların tartışıldığı, kalifiye personel sıkıntısına dönük nelerin yapılabileceğinin konuşulduğu, önemli adımların atıldığı bir noktaya ulaşmayı hedeflemekteyiz. Tekstilde sorunların çözümü, istihdam kapasitesinin artırılması adına yol açıcı bir özellik taşımaktadır. Amacın istihdam ve sosyal sorumluğu yerine getirmek olduğu çalışmalarımız ilerleyen dönemde artarak sürecektir. İstihdam için farklı önerilerin dile getirildiği günümüzde bu görüşler ışığında buluşulacak ortak nokta, yatırıma dönük söylemlerden ziyade fiili adımların atılmasıdır." ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :