Camide hırsızlığa vize mi çıktı?

Camide hırsızlığa vize mi çıktı?

Camide vatandaşların eşyalarını çalan hırsız, cezaevi yerine psikologa gönderildi.

Bursa'da bir camiden cep telefonu ve mont çalan hırsız, güvenlik kameralarından tespit edilerek yakalandı.

Zanlı M.G.'nin ifadesinde kendisinde çalma rahatsızlığı bulunduğunu, istemeden yaptığını söylediği belirtildi. Zanlının mahkemece tedavi için psikoloğa gönderildiği öğrenildi.

Bursa'da 1 ay önce camide namaz kılan 3 kişinin mont ve cep telefonunu çaldığı iddiasıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan M.G. (43) adliyeye sevk edildi. Zanlı adli kontrol cezası verilerek serbest bırakıldı. Son günlerde camiden hırsızlıkların artması üzerine polis, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntüleri izleyen polis, daha önce adliyeye sevk ettiği M.G.'yi gördü. Gözaltına alınan M.G.'nin Ertuğurulgazi, Çirişhane ve Santralgaraj'daki camilerde namaz kılan 4 kişinin 3 cep telefonu ve 2 montunu çaldığı belirlendi. Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen zanlı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlı M.G.'nin ifadesinde kendisinde çalma rahatsızlığı bulunduğunu istemeden yaptığını söylediği belirtildi. Zanlının daha öncede mahkemece tedavi için psikologa gönderildiği öğrenildi.

 Bu arada güvenlik kameralarındaki görüntüler polisi bile şaşırttı. Genelde kasket ya da şapka takarak camiye giren M.G. sünneti kılmak için genelde ya sütun arkalarını ya da duvar diplerini tercih ediyor. Farz namazı için cemaatin toplanmasını bekleyip bu sırada sünnet namazını kılmaya devam eden M.G. herkesin namaza kılmaya başlamasıyla harekete geçiyor. Namaz bitmeden askılardaki montların ceplerinden cep telefonlarını ve cüzdanları toplayan M.G. bazı camilerde acele ile kaçarken, bazılarında ise hiç bir şey olmamış gibi safa sonradan katılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.