15 Temmuz kahramanları "o gece"yi anlattı

15 Temmuz kahramanları "o gece"yi anlattı

İstanbul ve Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlardan Mehmet Köse, Sabri Ünal, İsmail Sarıgül, Halil İbrahim Sağlık ve Üzeyir Civan, o geceye dair anılarını Bur

BURSA (AA) - İstanbul ve Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlardan Mehmet Köse, Sabri Ünal, İsmail Sarıgül, Halil İbrahim Sağlık ve Üzeyir Civan, o geceye dair anılarını Bursa'nın Orhangazi ilçesinde gerçekleştirilen anma etkinliğinde katılımcılarla paylaştı.

Orhangazi Belediyesinin Ali Tekin İlkokulunda düzenlediği "15 Temmuz Şehitleri ve Gazilerini Anma Gecesi", Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Köse, bugüne kadar katıldıkları her etkinlikte aynı duyguları yaşadıklarını söyledi.

Kendisinin bir gazi olmadığını belirten Köse, "Biz bir fenomen olduk. Kahraman diyorsanız, o akşamki kahraman Ömer Halisdemir'dir. İnsanlar, Mehmet Köse'nin 5 dakikada tankı nasıl sürdüğünü merak ediyor. Tankı sürmekten başka çaremiz yoktu, biz de yaptık ama asıl merak edilmesi gerekenin 5 saniyede can verenler olmasıdır.'' değerlendirmesinde bulundu.

- "Üstümdeki biber gazını komutanın yüzüne sıktım"

Ünal ise darbe girişiminin yaşandığı gece üstünden iki kez tankın geçtiğini hatırlattı.

O gece Kaynarca'dan Kartal'daki metro istasyonuna gittiklerini aktaran Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Minibüsten indiğimde bir manga asker vardı. Minibüsten iner inmez, 'Benim olduğum bu ülkede darbe yapamazsın komutan' diye bağırdım. O komutan üzerime yürüyüp 'Biz darbe yapmıyoruz, bu ülkeyi kurtarmaya çalışıyoruz' dedi. Ben de üstümdeki biber gazını komutanın yüzüne sıktım. Gece asker, polisin silahına el koyunca Karadenizli vatandaşlar ne kadar silah toplayabildiyse polislere getirdi. Bu olayı hiçbir zaman unutamam.''

- "Şehit olmak için evden çıktım"

Sarıgül, darbe girişimini öğrendikten sonra amcalarıyla Pendik sahiline indiklerini ve bunun ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'na gittiklerini belirtti.

Havalimanında dehşeti gördüklerini vurgulayan Sarıgül, "O gece bir binbaşı, bir astsubaya halka ateş açması emrini verdi ancak astsubay, 'Benim kanım bozuk değil, vurmam' deyip kendisini vurdu. Ayağımdan iki kurşunla yaralandım. Yoğun kan kaybı yaşadım. Amcam arabasını getirip benimle 4 yaralıyı hastaneye kaldırdı. 02.00'de yaralandım ancak sabaha karşı 04.00'te hastaneye gidebildim. Şehit olmak için evden çıktım. Söz konusu vatanımız, bayrağımız ise seve seve ölmeye hazırız.'' ifadelerini kullandı.

- "Askerin elindeki silahı almaya çalışırken yaralandım"

Sağlık da 15 Temmuz gecesi çalıştığı inşaat firmasının Karaköy'deki şantiyesinde bulunduğu bilgisini verdi.

Yatsı namazını kılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokaklara davetini duyduğunu dile getiren Sağlık, "Namaz bize nasıl farzsa sokağa çıkmak da bize farzdır." diyerek, yanında çalışan 5 arkadaşıyla Karaköy'den Taksim'e kadar yürüdüklerini ifade etti.

Taksim'de bazı kendini bilmezlerin, "Erdoğan istifa" diye slogan attığını aktaran Sağlık, bu kişilerin daha sonra kaçarak uzaklaştığını bildirdi.

Yine Taksim'de darbeci askerleri ikna etmeye çalıştıklarını söyleyen Sağlık, "Taksim'e sürekli takviye güç geldi. Biz de askerlerin karşısına dikildik. Onların birçoğunu püskürttük. Bir askerin elindeki silahı almaya çalışırken silah ateş aldı ve o esnada yaralandım. Şişli Etfal Hastanesi'ne götürüldüm." diye konuştu.

- "Bir kolumuzu vatana feda ettiğimiz için şükrediyoruz"

Civan, 15 Temmuz gecesi senaryo yazmadıklarını vurguladı.

O gece milletle destan yazdıklarını anlatan Civan, şunları kaydetti:

"İnsanlar bize 'geçmiş olsun' ziyaretine geliyor, teselli etmeye çalışıyor ama elhamdülillah biz bir kolumuzu vatana feda ettiğimiz için şükrediyoruz. Darbe girişimi gecesinde Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmek için yola çıktık ve yaklaştığımızda silah sesleri duymaya başladık ancak silah sesleri Sabiha Gökçen tarafından değil, tam tersi bir yerden geliyordu. O bölgeden bir arkadaşımıza telefonla ulaştık. O bölgede çok sayıda yaralı olduğu haberini aldıktan sonra mutlaka oraya gitmemiz gerektiğine karar verdik ve o bölgeye gittik. Ben de oradaki olaylarda kolumu kaybettim."

Daha sonra Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Gökhan Su ve MHP İlçe Başkanı Necati Güneş, konuşmacılara birer çiçek ile çini tablo hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.