35'inci dakikada şok operasyon

35'inci dakikada şok operasyon

İstanbul'da esnafın korkulu rüyası haline gelen çete, halı saha maçı yaparken basıldı. Operasyon anı kameralarca saniye saniye kaydedildi.

 

 

 

 

 

İSTANBUL’da 3 ay takip ettiği hırsızlık şebekesi

 

 

İSTANBUL’da 3 ay takip ettiği hırsızlık şebekesi üyelerinin halı sahada maç yaptığını öğrenen polis harekete geçti. Seyirci olarak maçı izleyen ekipler, maçın 35’inci dakikasında sahaya operasyon düzenledi. Polis, yere yatırdığı futbolcular arasında bulunan 6 çete üyesini gözaltına aldı. Aynı anda Bursa’da da yapılan baskında ise 2’si kadın 3 kişi yakalandı. Toplam 9 kişinin 3 ay içinde 54 dükkandan hırsızlık yaptığı ortaya çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son zamanlarda artan oyalama yoluyla hırsızlık olayları üzerine harekete geçti. Dükkan sahiplerinin verdiği ifadeye göre, dükkan kapısına yaklaşan bir otomobildeki sürücü adres soruyordu. Dükkan sahibi adres tarifi yaptığı sırada ellerinde sepetle bulunan kişiler dükkana giriyordu. Şüpheliler, kontörden sigaraya; sucuktan yoğurta kadar buldukları herşeyi sepete doldurup kaçıyordu.

Araştırmayı sürdüren ekipler, güvenlik kamerası görüntüsünden yola çıkarak şebeke üyelerinin kimliklerini belirledi. Şüphelilerin birçoğunun hırsızlık, yankesicilik ve gasp suçlarından kaydı olan kişiler olduğu tespit edildi. Şebeke üyelerinin Bursa’da yaşadığı ve hırsızlık için İstanbul’a geldiği öğrenildi. Çeteyi takip eden polis, zanlıların Kurtuluş’ta bir halı sahada maç yapacağını öğrendi. Bunun üzerine 14 Aralık Çarşamba günü halı sahaya giden ekipler, tribünlerden seyirci gibi maçı izlemeye başladı. Futbolcuların yorgun düştüğü ve şüphelilerin takımının 3-2 galip durumda olduğu 35. dakikada sahaya baskın yapan ekipler, bütün futbolcuları yere yatırdı. Ardından da 6 zanlı gözaltına alındı. Aynı anda Bursa’da da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 2’si kadın 3 kişi yakalandı.

Şebeke üyeleri S.K., N.Ş., G.T., M.K., S.K., A.S., A.S., N.S., ve D.S., sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Yapılan sorgulamada zanlılardan bir kısmının dükkan sahibini oyalarken diğer grubun ise hırsızlık yaptığı belirlendi. Zanlıların bu yöntemi kullanarak 3 ay içinde İstanbul, Bursa ve Kocaeli’nden 54 dükkandan hırsızlık yaptığı ortaya çıktı.
Emniyette işlemleri tamamlanan 9 zanlı adliyeye sevk edildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.