Altın 2,308.18
%1.41
BIST 9,079.97
%3,10
Dolar 32.32
%0.28
Euro 35.05
%0.10
İstanbul
19°
Ölen çocuğu sokağa saldın suçlusun!!!

Ölen çocuğu sokağa saldın suçlusun!!!

30 Eylül 2004’teyse suda yüzmek isteyen 11 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Yasin Korkmaz, havuzda hayatını kaybetti

 

BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde 1995 yılında temeli atılan yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatı bitirilemedi. 30 Eylül 2004’teyse suda yüzmek isteyen 11 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Yasin Korkmaz, havuzda hayatını kaybetti. Korkmaz’ın ailesi olayda ihmali olduğu iddiasıyla havuzu yaptıran Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne Bursa 2. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. 3 yıl süren dava sonucu, Bursa 2. İdare Mahkemesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nü Yasin Korkmaz’ın ailesine yasal faizleriyle birlikte 55 bin lira ödemeye mahkûm etti.

AİLE AİHM’YE GİDECEK

Yapılan itiraz üzerine yerel mahkemenin verdiği karar, Danıştay’a temyize gitti. Danıştay ise ailesinin çocuğu sokağa salarak gözetim görevini yerine getirmediğini göz önüne aldı ve verilen tazminatı fazla bulup yerel mahkemenin kararını bozdu. Danıştay, ödenecek tazminat miktarının düşürülmesini istedi. Davayı bir kez daha değerlendiren Bursa 2. İdare Mahkemesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nü 70 bin lira tazminata mahkûm etti. Dava bir kez daha temyize gitti ve bu kez Danıştay 10. Dairesi, yerel mahkemenin kararının yürütmesini durdurdu. Danıştay, önümüzdeki aylarda dava ile ilgili kararını açıklayacak. Korkmaz’ın ailesininse 8 yıldır bitmeyen davayla ilgili dosyayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürmeyi planladığı öğrenildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.