Bursa'da büyük orman yangını

Bursa'da büyük orman yangını

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Göynüklü Mahallesi yakınlarındaki çamlık alanda orman yangını çıktı.

Bursa'nın Mudanya ilçesi Göynüklü Mahallesi yakınlarında çamlık alanda yangın çıktı.

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Göynüklü Mahallesi yakınlarında, çamlık alanda çıkan orman yangını rüzgar nedeniyle yerleşim alanlarını tehdit ediyor.

Kırsal alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Aksungur ve Gündoğdu, Mudanya ilçesinin Göynüklü ve Çağrışan mahallelerinin kırsal kesimindeki yerleşim birimlerini tehdit etmeye başladı.

Çağrışan Mahallesi'ndeki caminin minaresinden zaman zaman ormanlık alanlara yakın evlerin boşaltılması için anons yapıldı. Olası tehlikelere karşı evlerinin çevresini ıslattıkları gözlenen mahalleliler, meydanda toplandı.

Başta Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ekipler, söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yangının hala kontrol altına alınamadığını, çalışmaların bütün hızıyla sürdüğünü belirterek, "Şu anda zararı söylemek için çok erken. Şu anda 50 hektar civarında alanda yangın etkili. Tepe yangını şeklinde devam ediyor" dedi.

"5 HELİKOPTER BURSA'DA HAZIR BEKLETİLİYOR"

Karaloğlu, yangın ihbarı alındıktan sonra helikopterlerle havadan müdahale edildiğini belirterek, “Ancak havanın kararması dolayısıyla helikopterleri ve söndürme uçaklarını kullanamıyoruz. Şu anda 5 helikopter Bursa'da hazır bekletiliyor. Gün ağarmasıyla beraber helikopterle de müdahaleye başlayacağız. Ankara'daki söndürme uçaklarını da devreye almaya çalışacağız. İnşallah onlara gerek kalmaz diye temenni ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"VATANDAŞLARIN BİR KISMI EVLERİNİ BOŞALTMAK ZORUNDA KALDI"

Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekiplerinin sabaha kadar yangını kontrol altına almaya çalışacağını vurgulayan Karaloğlu, "Şu anda Göynüklü ve Çağrışan köylerinde vatandaşların bir kısmı evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Onlarla ilgili AFAD ekipleri çalışmalara başladı" dedi.

ZEYTİN BAHÇELERİ VE ÜZÜM BAĞLARI YANIYOR

Karaloğlu, bütün yangın söndürme ve sağlık ekiplerinin olay yerinde olduğunu belirterek, yangının çıkış sebebine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Temenni ederim ki daha fazla büyümeden yangın kontrol altına alınır ve söndürülür. Çıkış sebebiyle ilgili net bir şey söyleyemiyoruz. Çeşitli söylentiler var ama biz söylentiyle hareket edemeyiz. Kesin çıkış sebebini ortaya koyduğumuzda onu kamuoyuyla paylaşacağız. Yakın alanlarda, üzüm bağlarının olduğu alanlarda yangın devam ediyor. Zeytin bahçelerinin olduğu bölgelerde devam eden yangın var. Şu anda zararı söylemek için çok erken. Şu anda 50 hektar civarında alanda yangın etkili. Tepe yangını şeklinde devam ediyor."

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.