Bursa'dan Galatasaray'a Tek Kurşun

Bursa'dan Galatasaray'a Tek Kurşun

Turkcell Süper Lig'de 14. haftanın açılış maçında Bursaspor evinde, Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.

Turkcell Süper Lig'de haftanın açılış maçı Bursaspor ile Galatasaray arasındaydı. Geçen hafta Manisa'ya 2 puan bırakan Galatasaray, zirveden kopmak istemeyen Bursaspor karşısında da çok kötü oyununu sürdürünce yeşil beyazlılar, rakibini 1-0 yenerek 2. sıraya yükseldi.

Rijkaard'ın eşinin rahatsızlığı nedeniyle ülkesine dönmesiyle Bursa karşısına takımın başında çıkan Neeskens, zorlu maça hücumda Arda-Kewell-Keita üçlüsüyle başlayarak Nonda'yı yedek bıraktı. Maça iyi başlayamadan sarı kırmızılılar, ilk yarı boyunca üzerindeki ölü toprağını atamayınca çok kötü bir devre yaşadı. Kontrataklarla rakip kalede tehlikeli pozisyonlar yakalayan yeşil beyazlılar, 12. dakikada Ergic ve 39. dakikada Turgay ile dirğe geçemezken, Turgay, 14. dakikada Leo Franco'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendiremedi. Özellikle sağ kanatta Sabri'nin yerini sürekli kaybetmesi nedeniyle pozisyonlar veren Galatasaay savunması, Sercan ve Turgay'ın aldıkları her topta pozisyon bulmasını engelleyemedi.
 
Hucumda ise ceza sahası girmekte zorlanan Galatasaray'ın tek pozisyonu ilk yarının son anlarında Arda'nın ters topunda Sabri'nin attığı şuttu. O da dışarı gidince takımlar devre arasına 0-0 beraberlikle girdi.
 
İkinci devre de oyunda çok önemli bir değişiklik olmadı. 57. dakikada son haftaların en silik ismi olan Hakan Balta'nın kanadından gelen Bursaspor, genç oyuncusu Volkan Şen'in golüyle 1-0 öne geçti. Galatasaray, bu gole karşılık vermek için Nonda ve Elano'yu sahaya sürse de beklenen fırsatları yakalayamadı ve sahadan Bursaspor 1-0 galip ayrıldı.
 
Geçtiğimiz hafta liderlik için Manisaspor karşısına çıkan Galatasaray, bu kayıpla haftayı 4. sırada tamamlama tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, Bursaspor maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi.

Etiketler :