Bursalı kadınlar Filistin'e destek için çocuklarıyla oturma eyleminde

Bursalı kadınlar Filistin'e destek için çocuklarıyla oturma eyleminde

Bursa'da bir araya gelen kadınlar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek ve Filistin halkına destek olmak amacıyla oturma eylemine devam ediyor.

BURSA (AA) - Bursa'da bir araya gelen kadınlar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek ve Filistin halkına destek olmak amacıyla oturma eylemine devam ediyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Kadın Kolları öncülüğünde Osmangazi ilçesi Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda dün başlatılan ve gündüz saatlerinde sürdürülen eyleme kadınlardan bazıları çocuklarıyla katılıyor.

Türk ve Filistin bayraklarının yanı sıra ellerinde "Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Gazze'de soykırım var", "Filistin'de olanlara susmayın", "Çocuklar ölürken susulmaz" yazılı döviz ve pankartlar bulunan grup, İsrail'e tepkilerini dile getiriyor.

Vakfın Bursa Kadın Kolları Başkanı Hülya Anı, AA muhabirine, İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği saldırılara karşı gönüllü kadınlar olarak oturma eylemi başlattıklarını söyledi.

İsrail'in kadın ve çocuklara yönelik zulmüne "dur" demek istediklerini belirten Anı, yarın akşam sona erecek oturma eylemine Bursalı kadınları davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.