Bursaspor evinde Samsun'u ağırlıyor

Bursaspor evinde Samsun'u ağırlıyor

Son beş maçında galibiyet yaşamayan Bursaspor ile son sekiz maçında üç puan görmeyen Samsunspor kötü seriyi bozmaya çalışacaklar.

Karşılaşma öncesinde Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam tam kadro ile hazırlanmanın keyfini yaşıyor. Ancak forvette sakatlığından yeni kurtulan Bangura'yı kullanmayıp Sestak'a şans vermesi bekleniyor.

 

Samsunspor'da ise sakatlıklar göze çarpıyor. Selim Teber, Saffet Gurur Yazar, Mahmut Ertuğrul Taşkıran ve Anıl Dilaver bu zorlu karşılaşmada forma giyemeyecekler.

MAÇ ÖNCESİ BİLGİLERİ

Bursaspor ile Samsunspor 64. kez karşılaşacak. İki ekip şimdiye kadar Süper Lig'de 54, İkinci Lig'de 4, Türkiye Kupası'nda da 5 kez karşı karşıya geldi. Geride kalan 63 müsabakadan 24'ünü Bursaspor kazanırken, 18 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı, 21 maçta ise sevinen taraf Samsunspor oldu.

Süper Lig'de Bursaspor'un attığı 74 gole Karadeniz temsilcisi 73 golle karşılık verdi.

Bursaspor, Samsunspor ile sahasında oynadığı maçlarda da rakibine üstünlük kurdu. Bursadaki maçların 18'i yeşil beyazlı takımın lehine sonuçlanırken, 5 maçta taraflar yenişemedi, 8 maçı ise konuk Samsunspor kazandı. Yeşil beyazlılar, Bursada Samsunspor kalesine 48 gol gönderirken, fileleri ise 25 kez havalandı.

Bursaspor'un maçlarına bu yıl istenen ilgiyi göstermeyen yeşil beyazlı taraftarlar, Samsunspor maçı öncesi harekete geçti. Taraftarlar, Bursaspor TV tarafından hazırlanan 'Atkılar yeniden açılıyor' kampanyasına çağrısına destek vereceklerini açıkladılar. Dün Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilen antrenmana da katılan taraftarlar, yarınki karşılaşma öncesi herkesi takıma destek olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Bursaspor, ligde oynadığı son beş maçta galibiyet alamadı. Bu maçlarda bir kez yenilen Timsahlar, son dört maçtan beraberlikle ayrıldı.

Samsunspor da galibiyet hasreti içerisinde. Son sekiz maçında kazanamayan Karadeniz ekibi, bu maçlarda 4 kez yenildi, 4 kez de bir puana razı oldu.

Stat: Bursa Atatürk Stadyumu
Saat: 20:00

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.