Buyrun Futbol Ziyafetine

Buyrun Futbol Ziyafetine

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Chelsea ile Liverpool, kelimenin tam anlamıyla 4-4'lük bir maçın altına imza attı!. İşte maçın geniş özeti:


İki İngiliz ekibini Stamford Bridge Stadı'nda karşı karşıya getiren maça Liverpool daha iyi başlarken, konuk ekip 19. dakikada Fabio Aurelio'nun golüyle 1-0 öne geçti.

Bu golden sadece 9 dakikada sonra Liverpool, Xabi Alonso'nun penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkartırken, 'Acaba İstanbul'daki finale benzer bir mucize mi gerçekleştirecek?' sorusunu da akıllara getirdi.

İlk yarısını Liverpool'un 2-0 önde tamamladığı karşılaşmanın ikinci yarısına ise Chelsea iyi başladı. Ev sahibi ekip, 51. dakikada kaleci Reina'nın da büyük hatasında Drogba'nın golüyle farkı 1'e indirirken; bu golden 6 dakika sonra Alex, kaydettiği müthiş frikik golüyle skora dengeyi getirdi.

Chelsea adına maçın 76. dakikasında sahneye çıkan Lampard, kaydettiği golle takımını 3-2 öne geçirirken; tüm moral bozukluğuna rağmen Liverpool yine de şansını sonuna kadar zorladı.

Önce 81. dakikada Lucas'la skora bir kez daha dengeyi getiren konuk ekip, bu golden sadece 2 dakika sonra Kuyt'la bir kez daha ümitlendi. 3-4

Ancak maçta son sözü söyleyen Lampard oldu. İngiliz futbolcu, 89. dakikada kaydettiği golle maçın da skorunu ilan etti. 4-4

Chelsea, aldığı bu sonuçla Devler Ligi'nde yarı finale yükselirken, yarı finalde Barcelona'nın rakibi oldu. Liverpool ise Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

NEFİS MAÇIN GOLLERİ

Etiketler :