Ülkücü tahliyeler için söylenemeyeni söyledi

Ülkücü tahliyeler için söylenemeyeni söyledi

3. Yargı Paketi çerçevesinde tahliyeleri gerçekleştirilen Ülkücü hükümlüler ile ilgili medyada yükselen tepkiler üzerine BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, sert bir çıkış yaptı. "Ölen ülkücülerin katilleri nerede?"

3. Yargı Paketi çerçevesinde tahliyeleri gerçekleştirilen Ülkücü hükümlüler ile ilgili medyada yükselen tepkiler üzerine BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, sert bir çıkış yaptı.
 
BBP’li Bayram Karacan, açıklamayı Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu ile ilgili sorulan sorular üzerine yaptı.
 
Karacan şunları söyledi:
 
“32 yıl öncesine dayanan ve şartların olgunlaştırılarak bir darbe ile finali yapılan bir sürecin mağduru olan Ülkücülerin cezaevinde olanları da 3. Yargı paketinin kanunlaşması ile birlikte hürriyetlerine kavuşmuşlardır. Uzun süren bu tutukluluk halinin ve yaşanan bu sürecin, inanıyorum ki; gelecek yıllarda, hukuk fakültelerinde adaletsizliğe önek olmak üzere ders veya tez konusu olacaktır.”
 
Karacan, tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna ise; “Bazı kesimlerin gösterdiği tepkiler ve söylenen sözler karşısında niçin şaşkınlık yaşandığını anlamadığını” belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bu güruhun ne yapmasını veya ne demesini bekliyordunuz, cezaevinin kapısında karşılayıp, boyunlarına çiçeklerden yapılmış bir demet asılmasını mı bekliyordunuz.
Böyle bir şey olması asıl şaşkınlık verici olurdu. Dolayısıyla ben hiç şaşırmadım. Tepki gösterenlerin profiline baktıkça, Ülkücü hareketin doğruluğuna olan imanım daha da artıyor.
 
“Üstad Necip Fazıl ne diyor Sakarya Şiirinde
“Bu dâva hor, bu dâva öksüz, bu dâva büyük!..”
 
Evet bu dava hor, bu dava öksüz ve bu dava büyük olduğu için, ülkücülerin katilleri 1990’lı yılların başında serbest kalırken, 12 Eylül öncesinin mağduru Ülkücüler ancak örtülü bir af paketi olan 3. Yargı paketi ile 2012 yılında serbest kalabilmişlerdir.
 
Şu hususu da belirtmekte fayda görüyorum. Bu 3. Yargı paketi hazırlanırken kimsenin aklında cezaevindeki ülkücülerin durumu yoktu. Partimizin yapmış olduğu bir çalışma neticesinde komisyonda ki milletvekilleri vasıtasıyla teklif sundurularak pakete dahil edilmesi sağlanmış ve bugün yaşadığımız sonuçla kanunlaşması sağlanmıştır. Dolayısıyla neticenin bu şekilde olması hususunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ömürlerinin önemli bir kısmını cezaevlerinde geçiren Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu’na da geçmiş olsun diyerek, bundan sonra ki hayatlarında sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.